|
فرستنده
|
|
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 10:10:04 PM
خريد چرمهاي وارداتي از كشورهاي غيراسلامي
سؤال : آيا خريدن كيف و كفش و پوشيدن آنها از دبي يا هر كشور اسلامي يگري كه ساخت مثلا فرانسه يا ايتاليا ميباشد مجاز است ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
خريدن و پوشيدن آنها اشكالي ندارد ولي آنچه بدانيد از اجزاء حيوان است اگر از مسلمان خريده شود و احتمال بدهيد ذبح شرعي آن را مراعات كرده است محكوم به پاكي و طهارت است ولي اگر از كفار خريده شود و يا از مسلمان خريده شود ولي بدانيد او از كفار خريده است و رسيدگي نكرده است كه از حيواني است كه ذبح شرعي شده است يا از حيواني است كه ذبح شرعي نشده است ، محكوم به نجاست است .
والسلام عليكم و رحمة الله .
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 10:09:08 PM
معامله با صهيونيستها
سؤال : آيا محصولاتي مانند اينتل و يا تيمبراند كه ميگويند اين شركتها مال صهيونيستها است و يا كمك به آنها ميكند خريد آنها حرام است ؟ مثلا اينتل بزرگترين شركت توليد كننده سي پي يو جهان است كه كيفيت سي پي يو آن بسيار عالي است ؟ و يا اصولا هر محصول آمريكايي ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
از شركتهاي مورد سؤال اطلاع دقيقي ندارم ، ولي اگر يقين داريد درآمد آنها صرف كمك به ظلم ميشود، كمك به آنها و استفاده از محصولات آنها اشكال دارد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 10:07:57 PM
ماليت حق انتقال
سؤال : در حال حاضر، بانك سپه وامي تحت عنوان طرح سپاس به مشترياني كه داراي حساب پس انداز كوتاه مدت باشند و طي حداقل يك ماه نسبت به كسب امتياز لازم اقدام نمايند; پرداخت مينمايد. ميزان امتياز بستگي به مبلغي دارد كه در حساب گذاشته ميشود. اين مبلغ ميتواند كم و زياد بشود ولي طبق جدولي كه محاسبه ميشود معادل امتياز مبلغي وام با اقساط مشخص و كار مزد 14% پرداخت ميشود. امتياز اين وام طبق شرايط بانك قابل انتقال به غير ميباشد. آيا براي انتقال اين وام ميتوان وجهي پرداخت نمود يعني اين كه وام را خريد.
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
بعيد نيست ، حق انتقال ماليت داشته باشد و قابل فروش باشد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 10:07:11 PM
مضاربه
سؤال : اين جانب حدود دو سال پيش با شخصي قرار داد مضاربه امضا نمودم . طرف قرار داد با سرمايه من كار فروش اقساطي لوازم خانگي ميكرد و ماهيانه مبلغي را به عنوان سود علي الحساب پرداخت ميكرد. در پايان سال اول ايشان علاوه بر مبالغ ماهانه مبلغي را به عنوان سود قطعي به حساب من واريز كرد و حساب آن سال را بسته شده اعلام كرد. اواسط سال بعد ايشان اعلام كرد كه كار او با مشكل مواجه شده و ديگر براي او سود نداشته ، در نتيجه مبلغي از اصل سرمايه را كم كرد و قول داد مابقي اصل سرمايه را پرداخت نمايد. پس از مدتي اعلام كرد كه شريك او با برداشت مبلغي از سرمايه وي (كه از پول من و خودش و برخي افراد ديگر بود) فرار كرده است . حال وي از من تقاضا دارد كه مبلغي ديگر را نيز از اصل سرمايه كم كنم آيا شرعا من چنين وظيفه اي دارم . با عنايت به اينكه خود بنده به بانك بدهكار هستم و در برابر پولي كه نزد ايشان است به بانك سود پرداخت ميكنم . لطفا توضيح مبسوط بفرماييد.
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
در فرض مذكور، براي عدم سود، حق كم كردن از اصل سرمايه را ندارد و پس از پايان مضاربه بايد همه سرمايه را به مالك برگرداند و چنانچه پول به عنوان امانت و با اجازه مالك نزد او باقي مانده است و بدون كوتاهي كردن در حفظ آن ، تلف شود كسي كه به عنوان امانت نزد او است ضامن نيست و وظيفه اي در مورد جبران آن ندارد.
ولي اگر بدون رضايت مالك آن را نگه داشته است و يا در حفظ آن كوتاهي كرده است بايد ضرر وارده را جبران نمايد و همه سرمايه را به مالك برگرداند.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 10:06:12 PM
خريد و فروش در اينترنت
سؤال : اين جانب مدتي است كاري را در اينترنت شروع كرده ام ، نحوه كار من در اينترنت به اين صورت است كه سايت هائي در اينترنت موجود است كه مقداري سرمايه از مشتري خود دريافت ميكند اين سايت ها با افراد حرفه اي كه دارند اين سرمايه ها را در بورس جهاني (forex) سرمايه گذاري و سهام خريد و فروش ميكنند و از اين طريق سودي با توجه به سرمايه مشتريان خود پرداخت ميكنند. سؤال اين جانب اين است كه آيا اين كاري كه من شروع كردم سودش حلال ميباشد يا خير؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
معاملات اينترنتي از اين جهت تفاوتي با معاملات ديگر ندارد و اگر در قالب عقود شرعي باشد اشكالي ندارد.
پس اگر پولي را هرچند از طريق سايتهاي اينترنتي به كسي بدهيد تا به خريد و فروش امور حلال بپردازد و درصد معين از سود آن را به شما بدهد معامله صحيح است ولي اگر مقدار سود براساس درصدي از اصل سرمايه معين شود معامله صحيح نيست هرچند مانعي ندارد با رضايت طرفين فعلا مبلغي را ماهيانه علي الحساب دريافت نمائيد تا در پايان با همديگر مصالحه كنيد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 10:05:20 PM
معامله فضولي
سؤال : اگر فضولي ملك غير را بفروشد و ثمن آن را هم دريافت نمايد مالك بعد از اطلاع آن را اجازه نمايد آيا براي دريافت ثمن مخير است به هر كدام از آن ها يعني مشتري و بايع فضولي رجوع نمايد يا اين كه فقط حق رجوع به بايع فضولي را دارد؟
در چنين فرضي اگر او براي دريافت ثمن به مشتري رجوع كند آيا مشتري ميتواند معامله را به هم بزند و ثمن را از بايع فضولي مسترد كند؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
در فرض مذكور اگر مالك دريافت و قبض ثمن را نيز اجازه نمايد نمي تواند براي دريافت ثمن به مشتري رجوع نمايد و تنها حق رجوع به بايع فضول را دارد ولي اگر قبض ثمن را اجاره ننمايد حق رجوع به مشتري را دارد و چنانچه ثمن شخصي باشد يعني معامله بر پول خاص و معيني واقع شده باشد حق رجوع به بايع فضول (كه ثمن مذكور در دست اوست ) را نيز دارد.
و در هر صورت چنانچه مشتري پولي به بايع فضول داده باشد و مالك آن را امضاء ننمايد مشتري ميتواند براي پس گرفتن پول به بايع فضول رجوع نمايد ولي حق فسخ معامله را ندارد مگر آن كه شرط حق فسخ كرده باشد.
|
|
|
اين موضوع شامل 3 صفحه است:
|
|
|
|
|
|