سايت دفتر آیت الله العظمی منتظری - Ayatollah Montazeri Official Website

تالار گفتمان
  تالار اصلی پرسش و پاسخ
 پاسخ به پرسش هاي فقهي (معاملات)

چاپ اين صفحه   /     ارسال اين خبر براي يك دوست ارسال برای دوستان

فرستنده  
admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  10:10:04 PM
‏خريد چرمهاي وارداتي از كشورهاي غيراسلامي

‏ ‏سؤال : آيا خريدن كيف و كفش و پوشيدن آنها از دبي يا هر كشور اسلامي‏ ‏يگري كه ساخت مثلا فرانسه يا ايتاليا مي‎باشد مجاز است ؟

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
خريدن و پوشيدن آنها اشكالي ندارد ولي آنچه بدانيد از اجزاء‏ ‏حيوان است اگر از مسلمان خريده شود و احتمال بدهيد ذبح شرعي آن را‏ ‏مراعات كرده است محكوم به پاكي و طهارت است ولي اگر از كفار خريده‏ ‏شود و يا از مسلمان خريده شود ولي بدانيد او از كفار خريده است و‏ ‏رسيدگي نكرده است كه از حيواني است كه ذبح شرعي شده است يا از‏ ‏حيواني است كه ذبح شرعي نشده است ، محكوم به نجاست است .
والسلام عليكم و رحمة الله .

انتقال سريع به بالاي صفحه
admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  10:09:08 PM
‏معامله با صهيونيستها

‏ ‏سؤال : آيا محصولاتي مانند اينتل و يا تيمبراند كه مي‎گويند اين شركتها مال‏ ‏صهيونيستها است و يا كمك به آنها مي‎كند خريد آنها حرام است ؟ مثلا اينتل‏ ‏بزرگترين شركت توليد كننده سي پي يو جهان است كه كيفيت سي پي يو آن‏ ‏بسيار عالي است ؟ و يا اصولا هر محصول آمريكايي ؟

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
از شركتهاي مورد سؤال اطلاع دقيقي ندارم ، ولي اگر يقين داريد‏ ‏درآمد آنها صرف كمك به ظلم مي‎شود، كمك به آنها و استفاده از‏ ‏محصولات آنها اشكال دارد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  10:07:57 PM
‏ماليت حق انتقال

‏ ‏سؤال : در حال حاضر، بانك سپه وامي تحت عنوان طرح سپاس به‏ ‏مشترياني كه داراي حساب پس انداز كوتاه مدت باشند و طي حداقل يك‏ ‏ماه نسبت به كسب امتياز لازم اقدام نمايند; پرداخت مي‎نمايد. ميزان امتياز‏ ‏بستگي به مبلغي دارد كه در حساب گذاشته مي‎شود. اين مبلغ مي‎تواند كم و‏ ‏زياد بشود ولي طبق جدولي كه محاسبه مي‎شود معادل امتياز مبلغي وام با‏ ‏اقساط مشخص و كار مزد 14% پرداخت مي‎شود. امتياز اين وام طبق شرايط‏ ‏بانك قابل انتقال به غير مي‎باشد. آيا براي انتقال اين وام مي‎توان وجهي‏ ‏پرداخت نمود يعني اين كه وام را خريد.

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
بعيد نيست ، حق انتقال ماليت داشته باشد و قابل فروش باشد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  10:07:11 PM
‏مضاربه

‏ ‏سؤال : اين جانب حدود دو سال پيش با شخصي قرار داد مضاربه امضا‏ ‏نمودم . طرف قرار داد با سرمايه من كار فروش اقساطي لوازم خانگي مي‎كرد‏ ‏و ماهيانه مبلغي را به عنوان سود علي الحساب پرداخت مي‎كرد. در پايان‏ ‏سال اول ايشان علاوه بر مبالغ ماهانه مبلغي را به عنوان سود قطعي به‏ ‏حساب من واريز كرد و حساب آن سال را بسته شده اعلام كرد. اواسط سال‏ ‏بعد ايشان اعلام كرد كه كار او با مشكل مواجه شده و ديگر براي او سود‏ ‏نداشته ، در نتيجه مبلغي از اصل سرمايه را كم كرد و قول داد مابقي اصل‏ ‏سرمايه را پرداخت نمايد. پس از مدتي اعلام كرد كه شريك او با برداشت‏ ‏مبلغي از سرمايه وي (كه از پول من و خودش و برخي افراد ديگر بود) فرار‏ ‏كرده است . حال وي از من تقاضا دارد كه مبلغي ديگر را نيز از اصل سرمايه‏ ‏كم كنم آيا شرعا من چنين وظيفه اي دارم . با عنايت به اينكه خود بنده به‏ ‏بانك بدهكار هستم و در برابر پولي كه نزد ايشان است به بانك سود‏ ‏پرداخت مي‎كنم . لطفا توضيح مبسوط بفرماييد.

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
در فرض مذكور، براي عدم سود، حق كم كردن از اصل سرمايه را‏ ‏ندارد و پس از پايان مضاربه بايد همه سرمايه را به مالك برگرداند و چنانچه‏ ‏پول به عنوان امانت و با اجازه مالك نزد او باقي مانده است و بدون كوتاهي‏ ‏كردن در حفظ آن ، تلف شود كسي كه به عنوان امانت نزد او است ضامن‏ ‏نيست و وظيفه اي در مورد جبران آن ندارد.
‏ ‏ولي اگر بدون رضايت مالك آن را نگه داشته است و يا در حفظ آن كوتاهي‏ ‏كرده است بايد ضرر وارده را جبران نمايد و همه سرمايه را به مالك‏ ‏برگرداند.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  10:06:12 PM
‏خريد و فروش در اينترنت

‏ ‏سؤال : اين جانب مدتي است كاري را در اينترنت شروع كرده ام ، نحوه كار‏ ‏من در اينترنت به اين صورت است كه سايت هائي در اينترنت موجود است‏ ‏كه مقداري سرمايه از مشتري خود دريافت مي‎كند اين سايت ها با افراد‏ ‏حرفه اي كه دارند اين سرمايه ها را در بورس جهاني (forex) سرمايه گذاري و‏ ‏سهام خريد و فروش مي‎كنند و از اين طريق سودي با توجه به سرمايه‏ ‏مشتريان خود پرداخت مي‎كنند. سؤال اين جانب اين است كه آيا اين كاري‏ ‏كه من شروع كردم سودش حلال مي‎باشد يا خير؟

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
معاملات اينترنتي از اين جهت تفاوتي با معاملات ديگر ندارد و اگر‏ ‏در قالب عقود شرعي باشد اشكالي ندارد.
‏ ‏پس اگر پولي را هرچند از طريق سايتهاي اينترنتي به كسي بدهيد تا به خريد‏ ‏و فروش امور حلال بپردازد و درصد معين از سود آن را به شما بدهد معامله‏ ‏صحيح است ولي اگر مقدار سود براساس درصدي از اصل سرمايه معين‏ ‏شود معامله صحيح نيست هرچند مانعي ندارد با رضايت طرفين فعلا مبلغي‏ ‏را ماهيانه علي الحساب دريافت نمائيد تا در پايان با همديگر مصالحه كنيد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  10:05:20 PM
‏معامله فضولي

‏ ‏سؤال : اگر فضولي ملك غير را بفروشد و ثمن آن را هم دريافت نمايد مالك‏ ‏بعد از اطلاع آن را اجازه نمايد آيا براي دريافت ثمن مخير است به هر كدام از‏ ‏آن ها يعني مشتري و بايع فضولي رجوع نمايد يا اين كه فقط حق رجوع به‏ ‏بايع فضولي را دارد؟
‏ ‏در چنين فرضي اگر او براي دريافت ثمن به مشتري رجوع كند آيا مشتري‏ ‏مي‎تواند معامله را به هم بزند و ثمن را از بايع فضولي مسترد كند؟

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام  و تحيت
در فرض مذكور اگر مالك دريافت و قبض ثمن را نيز اجازه نمايد‏ ‏نمي تواند براي دريافت ثمن به مشتري رجوع نمايد و تنها حق رجوع به بايع‏ ‏فضول را دارد ولي اگر قبض ثمن را اجاره ننمايد حق رجوع به مشتري را دارد‏ ‏و چنانچه ثمن شخصي باشد يعني معامله بر پول خاص و معيني واقع شده‏ ‏باشد حق رجوع به بايع فضول (كه ثمن مذكور در دست اوست ) را نيز‏ ‏دارد.
‏ ‏و در هر صورت چنانچه مشتري پولي به بايع فضول داده باشد و مالك آن را‏ ‏امضاء ننمايد مشتري مي‎تواند براي پس گرفتن پول به بايع فضول رجوع‏ ‏نمايد ولي حق فسخ معامله را ندارد مگر آن كه شرط حق فسخ كرده باشد.

اين موضوع شامل 3 صفحه است:
       1  |  2  |  3      صفحه قبلي | صفحه بعدي | بارگذاري مجدد

انتقال سریع به 

تبديل به صفحه منزلگاه

اضافه كردن به ليست سايت هاي مورد علاقه

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر آیت الله العظمی منتظری می باشد