سايت دفتر آیت الله العظمی منتظری - Ayatollah Montazeri Official Website

تالار گفتمان
  تالار اصلی پرسش و پاسخ
 پاسخ به پرسش هاي فقهي (خمس)

چاپ اين صفحه   /     ارسال اين خبر براي يك دوست ارسال برای دوستان

فرستنده  
admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Nov 2007 :  3:03:23 PM
‏خمس پولي كه به حساب حج ريخته مي‎شود
‏ ‏
‏ ‏سؤال : به نظر آيت الله منتظري در مورد پولي كه براي نام نويسي حج‏ ‏گذاشته اند آيا خمس دارد يا نه ؟
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏چون فعلا پول به حساب حج ريخته نمي شود بلكه به بانك پرداخت‏ ‏مي‎شود و معامله مضاربه با آن مي‎كنند پس اگر از درآمد سال باشد متعلق‏ ‏خمس مي‎شود.
‏ ‏ان شاءالله موفق باشيد.

انتقال سريع به بالاي صفحه
admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  5:58:35 PM
‏خمس مازاد برنج

‏ ‏سؤال : اگر كسي برنج مصرفي سال خود را دو روز قبل از سال خمسي خود‏ ‏خريداري كند آيا بعد از دو روز كه بايد خمس سال خود را بدهد بايد خمس‏ ‏آن برنج را نيز بدهد؟

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
اگر از درآمد همان سال خريداري شده ، هر مقداري از آن كه در سر‏ ‏سال خمس اضافه باشد و در مقابل آن براي مخارج آن سال مديون نباشد‏ ‏متعلق خمس مي‎باشد.
والسلام عليكم و رحمة الله .

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  5:57:39 PM
‏به چه اموالي خمس تعلق نمي گيرد؟

‏ ‏سؤال : مي‎خواستم بپرسم چه مالي هست كه خمس ندارد زكات هم ندارد؟‏ ‏و آيا بين مراجع در اين مورد اختلاف هست ؟

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
اموالي كه به آنها زكات يا خمس تعلق مي‎گيرد اموال خاصي هستند‏ ‏كه در رساله توضيح المسائل به نفصيل ذكر شده است ، البته نسبت به برخي‏ ‏اموال اختلاف وجود دارد از باب مثال هبه و هديه اگر از مؤونه سال زياد آمد‏ ‏به نظر اين جانب متعلق خمس مي‎باشد ولي مرحوم امام مي‎فرمودند:‏ ‏خمس تعلق نمي گيرد، و به مال ارث خمس تعلق نمي گيرد و هم چنين مهريه‏ ‏زن .

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  5:56:44 PM
‏خمس ماشين

‏ ‏سؤال : اين جانب يك ماشين بصورت ثبت نامي خريده ام كه مقداري از پول‏ ‏آن متعلق به خودم مي‎باشد و مقداري از آن را قرض كرده ام ، سال خمس من‏ ‏رسيده است ولي هنوز ماشين را به من نداده اند اين جانب را در مورد خمس‏ ‏اين مورد راهنمايي كنيد.

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
اگر ماشين براي سواري و رفع حاجت روزانه و نه به عنوان سرمايه‏ ‏و كار باشد در صورتي كه پول خودتان از درآمد همان سال خريد باشد‏ ‏خمس ندارد و مقدار قرض نيز خمس ندارد و مي‎توانيد قرض را از درآمد‏ ‏آينده بپردازيد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 :  5:55:48 PM
‏خمس پول موجود در حساب پس انداز

‏ ‏سؤال : اين جانب به دانشگاه مبلغ ‏2/5‏ ميليون تومان براي شهريه تحصيلي‏ ‏بدهكار هستم و براي اين بدهي يك چك بدون تاريخ داده ام و قرار شده‏ ‏است كه تا قبل از اتمام تحصيلم پرداخت كنم . حال مدت تحصيلم طولاني‏ ‏شده و سال خمسي من گذشته است . ‏2/5‏ ميليون پول را هم در حسابم آماده‏ ‏دارم ولي به دانشگاه نپرداخته ام و از روي آن سال گذشته است .
‏ ‏حال بفرماييد:
‏ ‏1) خمس اين ‏2/5‏ ميليون را بايد بدهم يا خير؟
‏ ‏2) عين همين مسأله را براي يك مبلغ ديگري دارم با اين تفاوت كه چك داده‏ ‏شده تاريخ معيني دارد و تاريخ آن به سال جديد خمسي مربوط مي‎شود. در‏ ‏اين مورد تكليف خمس اين پول دوم ، كه سر سال خمسي آماده بوده و در‏ ‏سال بر آن گذشته و پرداخت نشده است ، چيست ؟

‏ ‏جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
1 - در فرض مذكور چنانچه زمان بدهي رسيده است و چك آن را‏ ‏جهت وصول كردن بدهي داده باشد ظاهرا آن مبلغ خمس ندارد هرچند‏ ‏هنوز چك وصول نشده باشد ولي اگر زمان بدهي هنوز نرسيده است و يا‏ ‏چك را تنها براي ضمانت داده است تا بعدا پول آن را بپردازد از مبلغ مذكور‏ ‏مقدار بدهي كه بابت مخارج امسال پيدا شده است از جمله آنچه بابت‏ ‏تحصيل در همين سال بوده است كسر مي‎شود و ما بقي آن خمس دارد.
‏ ‏2 - با توجه به اينكه بدهي مربوط به سال بعد است آنچه از درآمد سال باقي‏ ‏مانده است خمس دارد مگر اينكه بدهي بابت مخارج همين امسال باشد كه‏ ‏از درآمد باقيمانده ، كسر مي‎شود.

اين موضوع شامل 2 صفحه است:
       1  |  2      صفحه قبلي | صفحه بعدي | بارگذاري مجدد

انتقال سریع به 

تبديل به صفحه منزلگاه

اضافه كردن به ليست سايت هاي مورد علاقه

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر آیت الله العظمی منتظری می باشد