|
فرستنده
|
|
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Nov 2007 : 3:03:23 PM
خمس پولي كه به حساب حج ريخته ميشود
سؤال : به نظر آيت الله منتظري در مورد پولي كه براي نام نويسي حج گذاشته اند آيا خمس دارد يا نه ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
چون فعلا پول به حساب حج ريخته نمي شود بلكه به بانك پرداخت ميشود و معامله مضاربه با آن ميكنند پس اگر از درآمد سال باشد متعلق خمس ميشود.
ان شاءالله موفق باشيد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 5:58:35 PM
خمس مازاد برنج
سؤال : اگر كسي برنج مصرفي سال خود را دو روز قبل از سال خمسي خود خريداري كند آيا بعد از دو روز كه بايد خمس سال خود را بدهد بايد خمس آن برنج را نيز بدهد؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
اگر از درآمد همان سال خريداري شده ، هر مقداري از آن كه در سر سال خمس اضافه باشد و در مقابل آن براي مخارج آن سال مديون نباشد متعلق خمس ميباشد.
والسلام عليكم و رحمة الله .
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 5:57:39 PM
به چه اموالي خمس تعلق نمي گيرد؟
سؤال : ميخواستم بپرسم چه مالي هست كه خمس ندارد زكات هم ندارد؟ و آيا بين مراجع در اين مورد اختلاف هست ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
اموالي كه به آنها زكات يا خمس تعلق ميگيرد اموال خاصي هستند كه در رساله توضيح المسائل به نفصيل ذكر شده است ، البته نسبت به برخي اموال اختلاف وجود دارد از باب مثال هبه و هديه اگر از مؤونه سال زياد آمد به نظر اين جانب متعلق خمس ميباشد ولي مرحوم امام ميفرمودند: خمس تعلق نمي گيرد، و به مال ارث خمس تعلق نمي گيرد و هم چنين مهريه زن .
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 5:56:44 PM
خمس ماشين
سؤال : اين جانب يك ماشين بصورت ثبت نامي خريده ام كه مقداري از پول آن متعلق به خودم ميباشد و مقداري از آن را قرض كرده ام ، سال خمس من رسيده است ولي هنوز ماشين را به من نداده اند اين جانب را در مورد خمس اين مورد راهنمايي كنيد.
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
اگر ماشين براي سواري و رفع حاجت روزانه و نه به عنوان سرمايه و كار باشد در صورتي كه پول خودتان از درآمد همان سال خريد باشد خمس ندارد و مقدار قرض نيز خمس ندارد و ميتوانيد قرض را از درآمد آينده بپردازيد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 5:55:48 PM
خمس پول موجود در حساب پس انداز
سؤال : اين جانب به دانشگاه مبلغ 2/5 ميليون تومان براي شهريه تحصيلي بدهكار هستم و براي اين بدهي يك چك بدون تاريخ داده ام و قرار شده است كه تا قبل از اتمام تحصيلم پرداخت كنم . حال مدت تحصيلم طولاني شده و سال خمسي من گذشته است . 2/5 ميليون پول را هم در حسابم آماده دارم ولي به دانشگاه نپرداخته ام و از روي آن سال گذشته است .
حال بفرماييد:
1) خمس اين 2/5 ميليون را بايد بدهم يا خير؟
2) عين همين مسأله را براي يك مبلغ ديگري دارم با اين تفاوت كه چك داده شده تاريخ معيني دارد و تاريخ آن به سال جديد خمسي مربوط ميشود. در اين مورد تكليف خمس اين پول دوم ، كه سر سال خمسي آماده بوده و در سال بر آن گذشته و پرداخت نشده است ، چيست ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
1 - در فرض مذكور چنانچه زمان بدهي رسيده است و چك آن را جهت وصول كردن بدهي داده باشد ظاهرا آن مبلغ خمس ندارد هرچند هنوز چك وصول نشده باشد ولي اگر زمان بدهي هنوز نرسيده است و يا چك را تنها براي ضمانت داده است تا بعدا پول آن را بپردازد از مبلغ مذكور مقدار بدهي كه بابت مخارج امسال پيدا شده است از جمله آنچه بابت تحصيل در همين سال بوده است كسر ميشود و ما بقي آن خمس دارد.
2 - با توجه به اينكه بدهي مربوط به سال بعد است آنچه از درآمد سال باقي مانده است خمس دارد مگر اينكه بدهي بابت مخارج همين امسال باشد كه از درآمد باقيمانده ، كسر ميشود.
|
|
|
اين موضوع شامل 2 صفحه است:
|
|
|
|
|
|