سايت دفتر آیت الله العظمی منتظری - Ayatollah Montazeri Official Website

تالار گفتمان
  خبرنامه
 دیدا

چاپ اين صفحه   /     ارسال اين خبر براي يك دوست ارسال برای دوستان

فرستنده  
admin
مسئول سایت

665 ارسال

ارسال شده در - 19 Jan 2009 :  1:03:41 PM

‏بسمه تعالى ‏

‏ديدار اقشار مختلف مردم نجف آباد با آيت الله العظمى منتظرى ‏

‏در اعتراض به برخورد دادگاه ويژه روحانيت با حجة الاسلام والمسلمين قيصرى ‏

‏ حجة الاسلام والمسلمين غلامحسين قيصرى كه از اعضاى دفتر آيت الله‏ ‏العظمى منتظرى و امام جماعت حسينيه اعظم نجف آباد مى‎باشند، در‏ ‏تاريخ ‏1387/10/7‏ از طرف دادگاه ويژه روحانيت قم احضار و سپس به‏ ‏اداره اطلاعات آن شهر منتقل شدند. پس از چندين روز بازجويى و‏ ‏نگهدارى در سلول انفرادى و در پى مخالفت ها و اعتراضات مردمى و‏ ‏تحصن در مساجد نجف آباد، دادگاه ويژه ايشان را در تاريخ‏ ‏‏1387/10/14‏ آزاد كردند ولى از رفتن ايشان به نجف آباد و اقامه نماز‏ ‏جماعت و سخنرانى در آن شهر در طول ماههاى محرم و صفر ممانعت به‏ ‏عمل آوردند و حق خروج از شهر قم را به ايشان ندادند. به خاطر اعتراض‏ ‏به اين حكم دادگاه ويژه روحانیت جمعى از اقشار مردم نجف آباد روز جمعه 27/10/1387 با‏ ‏آيت الله العظمى منتظرى ديدار كردند و ناراحتى خود را از اين تصميم‏ ‏تنگ نظرانه ابراز داشتند.

‏ ‏در اين ديدار ابتدا حجة الاسلام والمسلمين قيصرى مطالب ذيل را بيان‏ ‏نمودند:

‏بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين ، والله خير ناصر و معين .‏ ‏قال الصادق (ع ): "فان فينا اهل البيت فى كل خلف عدولا ينفون عنه‏ ‏تحريف الغالين و انتحال المبطلين و تأويل الجاهلين ". (كافى ، جلد 1، كتاب‏ ‏فضل العلم ، باب صفة العلم ، حديث 2).
‏ ‏با عرض تشكر از تمامى شما برادران و خواهران كه تشريف آورديد براى‏ ‏زيارت بى بى فاطمه معصومه سلام الله عليها و همچنين ديدار با مرجع‏ ‏بزرگوارتان .
‏ ‏نجف آباد شهرى است كه هميشه علماء و دانشمندان بزرگى را در بين‏ ‏مردم داشته است . تا آنجايى كه شما به ياد داريد بزرگانى همچون مرحوم‏ ‏حاج شيخ احمد حججى ، مرحوم حاج شيخ ابراهيم رياضى ; و مدتهاى‏ ‏مديدى شما مردم ، مجاهد بزرگوار و فقيه عاليقدر و مجتهد بى نظير‏ ‏حضرت آيت الله العظمى منتظرى را در بين خود داشتيد. روشن بينى و‏ ‏آگاهى و تدين شما مردم به واسطه حضور اين عالمان و دانشمندان و‏ ‏بزرگانى است كه در بين شما بودند و خدماتى را انجام دادند. همچنين‏ ‏مرحوم آيت الله ايزدى امام جمعه فقيد شهرمان از انديشمندانى بودند كه‏ ‏ساليان دراز در بين شما بودند، و همه اينها باعث شد تا نجف آباد شهرى‏ ‏باشد با مردم متدين ، روشن بين و آگاه ; و البته وظيفه علماء همين است .
‏ ‏روايتى است در كتاب كافى كه قسمتى از آن را خدمتتان قرائت كردم . امام‏ ‏صادق (ع ) مى‎فرمايند: "در ما اهل بيت در هر دوره اى جانشينان عادلى‏ ‏هستند كه از سه گروه جلوگيرى مى‎كنند: اول غلوكنندگان ، دوم‏ ‏رخنه كنندگان به باطل ، و سوم جاهلان و نادانانى كه تأويلاتى در دين انجام‏ ‏مى‎دهند.
‏ ‏به هرحال شما مردم دانشمندان و انديشمندان زيادى را در بين خودتان‏ ‏داشتيد و اين باعث هوشيارى و بيدارى و آگاهى شماست . من هيچ قابل‏ ‏نيستم ، اصلا نمى شود نام من را در كنار بزرگانى كه عرض كردم قرار داد،‏ ‏اما به هرحال مشكلى پيش آمده و وجود من را در نجف آباد مضر دانستند‏ ‏و امروز هم اجبارا در قم ساكن هستم . اميدواريم كه مشكل برطرف شود.‏ ‏باز عرض مى‎كنم من كوچك تر از آن هستم كه نيازى به اين همه احساسات‏ ‏باشد كه شما نسبت به اين موضوع داشتيد. اما در عين حال از اين‏ ‏حساسيت ها كه شما نسبت به يك خدمتگزار خود داريد تشكر مى‎كنم .‏ ‏اميدوارم اين اقدامات مسالمت آميز شما هشدارى باشد براى آنان كه با‏ ‏تنگ نظرى به مسائل نگاه مى‎كنند، و اميدوارم با نظرى باز به مسائل توجه‏ ‏كنند و دوباره بشود در جامعه خدمت كرد و انتقادى دلسوزانه نمود.‏ ‏اميدوارم خداوند به همه ما توفيق خدمت به دين خدا و مردم مسلمان را‏ ‏عنايت فرمايد. والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته .
‏ ‏
‏ ‏سپس آيت الله العظمى منتظرى به ايراد سخن پرداختند و فرمودند:
‏اعوذ بالله من الشيطان الرجيم ‏
‏بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين ‏

‏قرآن كريم در سوره يس مى‎فرمايد: (واضرب لهم مثلا اصحاب القرية اذ‏ ‏جائها المرسلون ): "اى پيغمبر اصحاب آن قريه را مثال بزن كه مرسلين در‏ ‏آن وارد شدند". منظور شهر انطاكيه است . قبل از اين كه حبيب نجار بين‏ ‏مردم پيدا شود كه از مرسلين حمايت كند، خدا اسم انطاكيه را مى‎گويد‏ ‏"قرية ". قرية يعنى روستا، اما وقتى كه داستان حبيب نجار را مى‎خواهد‏ ‏بگويد كه از فرستادگان خدا حمايت كرد خدا تعبير مى‎كند: (و جاء من‏ ‏اقصى المدينة رجل يسعى ): "از آخر شهر يك مردى آمد به عنوان حمايت‏ ‏از فرستادگان خدا". يعنى قبل از آن كه يك حبيب نجارى در آنجا پيدا بشود‏ ‏اسمش قريه است ، اما حالا كه يك مرد پيدا شد خدا مى‎فرمايد مدينه ، يعنى‏ ‏شهر.

‏ ‏البته من قابل نيستم ولى همان گونه كه گفتند نجف آباد علماء و بزرگانى‏ ‏داشته و اين يك واقعيتى است ، و روى اين اصل كسانى كه با حق مخالفند با‏ ‏شهر شما و علماء شما مخالفت مى‎كنند.

‏ ‏خيلى تعجب است ، الان نزديك سالگرد انقلاب است ، سى سال از انقلاب‏ ‏گذشته است ، مثل اين كه آقايانى كه متصدى امورند فراموش كرده اند‏ ‏شعارهايى را كه مردم اول انقلاب مى‎دادند. اگر بنا بود كه نفتى را بفروشند‏ ‏و خرج كنند كه شاه اين كار را مى‎كرد. رژيم سابق روزى شش ميليون بشكه‏ ‏نفت مى‎فروخت و كارهايى هم انجام مى‎داد. اين كه مردم قيام كردند شعار‏ ‏انقلاب اين بود: استقلال ، آزادى ، جمهورى اسلامى . الان نزديك سى سال‏ ‏از انقلاب مى‎گذرد، شما پاسخ اين مردم را چه مى‎گوييد؟ مردم انقلاب‏ ‏كردند، رهبر فقيد انقلاب و ديگران همه اين را تأييد مى‎كردند كه بايستى‏ ‏تغيير و تحول در جامعه پيدا بشود و از جمله شعارها "آزادى " بود.

‏ ‏الان يك نفر عالمى در نجف آباد مثل جناب مستطاب حجة الاسلام آقاى‏ ‏قيصرى يا علماى ديگر مثل حجة الاسلام آقاى واحد كه از بزرگانند و‏ ‏ساير علماء كه در نجف آباد هستند، به جاى اين كه از علماء تقدير شود كه‏ ‏مردم را هدايت و رهبرى مى‎كنند، براى آنان مزاحمت ايجاد مى‎كنند. آيا‏ ‏آزادى كه شعار مردم بود همين است كه سه چهار نفر بنشينند تصميم‏ ‏بگيرند و بقيه ساكت باشند؟! استقلال ، آزادى ، جمهورى اسلامى .‏ ‏جمهورى اسلامى يعنى چه ؟ يعنى حكومتى كه جمهور مردم پايه گذار و‏ ‏مديرش باشند، البته بر اساس موازين اسلام .

‏ ‏لازم است بر مسئولين و متصديان امور - مخصوصا حالا كه سالگرد‏ ‏انقلاب است - يك انعطافى در آنان پيدا شود و با مردم سازگارى داشته‏ ‏باشند. خواسته هاى مردم مورد توجه قرار گيرد و مردم هم ساكت نباشند.‏ ‏مردم وظيفه دارند كه در هر شرايطى اعتراض خودشان را اعلام كنند وگرنه‏ ‏اصلا بى خود انقلاب كردند. مردم از باب اين كه صاحب كشور بودند‏ ‏انقلاب كردند الان هم اين مردمند كه صاحب كشورند، اين همه اصولى كه‏ ‏در قانون اساسى راجع به حقوق مردم است را نمى توان ناديده گرفت و با‏ ‏نهادهاى غيرقانونى بر آنان حكومت كرد.

‏ ‏مجددا من از شما مردم شريف نجف آباد تشكر مى‎كنم كه احساس وظيفه‏ ‏كرده ايد، و اين كه نسبت به مزاحمت ايجاد شده براى جناب مستطاب‏ ‏حجة الاسلام آقاى قيصرى اعتراض كرده ايد و به طور قانونى حركت‏ ‏كرده ايد قابل تقدير است . ان شاء الله همه شما موفق و مويد باشيد.
‏ ‏والسلام عليكم ورحمة الله و بركاته.‏

‏دفتر آيت الله العظمى منتظرى ‏
‏‏1387/10/30‏‏

انتقال سریع به 

تبديل به صفحه منزلگاه

اضافه كردن به ليست سايت هاي مورد علاقه

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر آیت الله العظمی منتظری می باشد