ديدار اقشار مختلف مردم نجف آباد با آيت الله العظمى منتظرى
در اعتراض به برخورد دادگاه ويژه روحانيت با حجة الاسلام والمسلمين قيصرى
حجة الاسلام والمسلمين غلامحسين قيصرى كه از اعضاى دفتر آيت الله العظمى منتظرى و امام جماعت حسينيه اعظم نجف آباد مىباشند، در تاريخ 1387/10/7 از طرف دادگاه ويژه روحانيت قم احضار و سپس به اداره اطلاعات آن شهر منتقل شدند. پس از چندين روز بازجويى و نگهدارى در سلول انفرادى و در پى مخالفت ها و اعتراضات مردمى و تحصن در مساجد نجف آباد، دادگاه ويژه ايشان را در تاريخ 1387/10/14 آزاد كردند ولى از رفتن ايشان به نجف آباد و اقامه نماز جماعت و سخنرانى در آن شهر در طول ماههاى محرم و صفر ممانعت به عمل آوردند و حق خروج از شهر قم را به ايشان ندادند. به خاطر اعتراض به اين حكم دادگاه ويژه روحانیت جمعى از اقشار مردم نجف آباد روز جمعه 27/10/1387 با آيت الله العظمى منتظرى ديدار كردند و ناراحتى خود را از اين تصميم تنگ نظرانه ابراز داشتند.
در اين ديدار ابتدا حجة الاسلام والمسلمين قيصرى مطالب ذيل را بيان نمودند:
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين ، والله خير ناصر و معين . قال الصادق (ع ): "فان فينا اهل البيت فى كل خلف عدولا ينفون عنه تحريف الغالين و انتحال المبطلين و تأويل الجاهلين ". (كافى ، جلد 1، كتاب فضل العلم ، باب صفة العلم ، حديث 2).
با عرض تشكر از تمامى شما برادران و خواهران كه تشريف آورديد براى زيارت بى بى فاطمه معصومه سلام الله عليها و همچنين ديدار با مرجع بزرگوارتان .
نجف آباد شهرى است كه هميشه علماء و دانشمندان بزرگى را در بين مردم داشته است . تا آنجايى كه شما به ياد داريد بزرگانى همچون مرحوم حاج شيخ احمد حججى ، مرحوم حاج شيخ ابراهيم رياضى ; و مدتهاى مديدى شما مردم ، مجاهد بزرگوار و فقيه عاليقدر و مجتهد بى نظير حضرت آيت الله العظمى منتظرى را در بين خود داشتيد. روشن بينى و آگاهى و تدين شما مردم به واسطه حضور اين عالمان و دانشمندان و بزرگانى است كه در بين شما بودند و خدماتى را انجام دادند. همچنين مرحوم آيت الله ايزدى امام جمعه فقيد شهرمان از انديشمندانى بودند كه ساليان دراز در بين شما بودند، و همه اينها باعث شد تا نجف آباد شهرى باشد با مردم متدين ، روشن بين و آگاه ; و البته وظيفه علماء همين است .
روايتى است در كتاب كافى كه قسمتى از آن را خدمتتان قرائت كردم . امام صادق (ع ) مىفرمايند: "در ما اهل بيت در هر دوره اى جانشينان عادلى هستند كه از سه گروه جلوگيرى مىكنند: اول غلوكنندگان ، دوم رخنه كنندگان به باطل ، و سوم جاهلان و نادانانى كه تأويلاتى در دين انجام مىدهند.
به هرحال شما مردم دانشمندان و انديشمندان زيادى را در بين خودتان داشتيد و اين باعث هوشيارى و بيدارى و آگاهى شماست . من هيچ قابل نيستم ، اصلا نمى شود نام من را در كنار بزرگانى كه عرض كردم قرار داد، اما به هرحال مشكلى پيش آمده و وجود من را در نجف آباد مضر دانستند و امروز هم اجبارا در قم ساكن هستم . اميدواريم كه مشكل برطرف شود. باز عرض مىكنم من كوچك تر از آن هستم كه نيازى به اين همه احساسات باشد كه شما نسبت به اين موضوع داشتيد. اما در عين حال از اين حساسيت ها كه شما نسبت به يك خدمتگزار خود داريد تشكر مىكنم . اميدوارم اين اقدامات مسالمت آميز شما هشدارى باشد براى آنان كه با تنگ نظرى به مسائل نگاه مىكنند، و اميدوارم با نظرى باز به مسائل توجه كنند و دوباره بشود در جامعه خدمت كرد و انتقادى دلسوزانه نمود. اميدوارم خداوند به همه ما توفيق خدمت به دين خدا و مردم مسلمان را عنايت فرمايد. والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته .
سپس آيت الله العظمى منتظرى به ايراد سخن پرداختند و فرمودند:
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمن الرحيم و به نستعين
قرآن كريم در سوره يس مىفرمايد: (واضرب لهم مثلا اصحاب القرية اذ جائها المرسلون ): "اى پيغمبر اصحاب آن قريه را مثال بزن كه مرسلين در آن وارد شدند". منظور شهر انطاكيه است . قبل از اين كه حبيب نجار بين مردم پيدا شود كه از مرسلين حمايت كند، خدا اسم انطاكيه را مىگويد "قرية ". قرية يعنى روستا، اما وقتى كه داستان حبيب نجار را مىخواهد بگويد كه از فرستادگان خدا حمايت كرد خدا تعبير مىكند: (و جاء من اقصى المدينة رجل يسعى ): "از آخر شهر يك مردى آمد به عنوان حمايت از فرستادگان خدا". يعنى قبل از آن كه يك حبيب نجارى در آنجا پيدا بشود اسمش قريه است ، اما حالا كه يك مرد پيدا شد خدا مىفرمايد مدينه ، يعنى شهر.
البته من قابل نيستم ولى همان گونه كه گفتند نجف آباد علماء و بزرگانى داشته و اين يك واقعيتى است ، و روى اين اصل كسانى كه با حق مخالفند با شهر شما و علماء شما مخالفت مىكنند.
خيلى تعجب است ، الان نزديك سالگرد انقلاب است ، سى سال از انقلاب گذشته است ، مثل اين كه آقايانى كه متصدى امورند فراموش كرده اند شعارهايى را كه مردم اول انقلاب مىدادند. اگر بنا بود كه نفتى را بفروشند و خرج كنند كه شاه اين كار را مىكرد. رژيم سابق روزى شش ميليون بشكه نفت مىفروخت و كارهايى هم انجام مىداد. اين كه مردم قيام كردند شعار انقلاب اين بود: استقلال ، آزادى ، جمهورى اسلامى . الان نزديك سى سال از انقلاب مىگذرد، شما پاسخ اين مردم را چه مىگوييد؟ مردم انقلاب كردند، رهبر فقيد انقلاب و ديگران همه اين را تأييد مىكردند كه بايستى تغيير و تحول در جامعه پيدا بشود و از جمله شعارها "آزادى " بود.
الان يك نفر عالمى در نجف آباد مثل جناب مستطاب حجة الاسلام آقاى قيصرى يا علماى ديگر مثل حجة الاسلام آقاى واحد كه از بزرگانند و ساير علماء كه در نجف آباد هستند، به جاى اين كه از علماء تقدير شود كه مردم را هدايت و رهبرى مىكنند، براى آنان مزاحمت ايجاد مىكنند. آيا آزادى كه شعار مردم بود همين است كه سه چهار نفر بنشينند تصميم بگيرند و بقيه ساكت باشند؟! استقلال ، آزادى ، جمهورى اسلامى . جمهورى اسلامى يعنى چه ؟ يعنى حكومتى كه جمهور مردم پايه گذار و مديرش باشند، البته بر اساس موازين اسلام .
لازم است بر مسئولين و متصديان امور - مخصوصا حالا كه سالگرد انقلاب است - يك انعطافى در آنان پيدا شود و با مردم سازگارى داشته باشند. خواسته هاى مردم مورد توجه قرار گيرد و مردم هم ساكت نباشند. مردم وظيفه دارند كه در هر شرايطى اعتراض خودشان را اعلام كنند وگرنه اصلا بى خود انقلاب كردند. مردم از باب اين كه صاحب كشور بودند انقلاب كردند الان هم اين مردمند كه صاحب كشورند، اين همه اصولى كه در قانون اساسى راجع به حقوق مردم است را نمى توان ناديده گرفت و با نهادهاى غيرقانونى بر آنان حكومت كرد.
مجددا من از شما مردم شريف نجف آباد تشكر مىكنم كه احساس وظيفه كرده ايد، و اين كه نسبت به مزاحمت ايجاد شده براى جناب مستطاب حجة الاسلام آقاى قيصرى اعتراض كرده ايد و به طور قانونى حركت كرده ايد قابل تقدير است . ان شاء الله همه شما موفق و مويد باشيد.
والسلام عليكم ورحمة الله و بركاته.
دفتر آيت الله العظمى منتظرى
1387/10/30

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر آیت الله العظمی منتظری می باشد