ديدار جمعى از بانوان فعال در امور سياسى ، فرهنگى و اجتماعى با آيت الله العظمي منتظري
در اين ديدار ابتدا خانم مرضيه مرتاضى لنگرودى حاضرين را معرفى نمودند.
سپس آيت الله العظمى منتظرى ضمن تشكر از آنان كه نسبت به مسائل جامعه بى تفاوت نيستند و فعاليت مىكنند ضمن آرزوى موفقيت فرمودند:
در خصوص امربه معروف و نهى ازمنكر در قرآن كريم مىخوانيم : (والمومنون والمومنات بعضهم اولياء بعض يأمرون بالمعروف و ينهون عن المنكر): همه مردهاى مومن و همه زن هاى مومن بر يكديگر ولايت دارند در حدى كه امربه معروف و نهى ازمنكر كنند. پس زن ها مثل مردها وظيفه دارند كه اين واجب الهى را ترك نكنند. امربه معروف و نهى ازمنكر فقط در مسائل شخصى نيست ، بلكه در مسائل اجتماعى هم مطرح است ; و خانم ها بايد مسئولين و متصديان امور را امربه معروف و نهى ازمنكر نمايند و اشكالات را بيان كنند و حاكميت حق ندارد از آنان بازخواست نمايد و يا متعرض آنان شود; چون كه آنان انجام وظيفه كرده اند.
همچنين در اين ديدار بحث هايى راجع به ارث ، تعدد زوجات و ساير حقوق زنان از قبيل حق تصدى امور مملكتى و مرجعيت تقليد مطرح شد، كه در مورد اين مسائل آيت الله منتظرى فرمودند:
دليل تقليد، سيره عقلا و مراجعه كسانى است كه نمى دانند به آنان كه مىدانند; و ملاك تخصص و كارشناس بودن اشخاص است و اين امر در مورد زنان هم جارى است . همين طور كه در امور پزشكى مردم به پزشك اعلم مراجعه مىكنند در تقليد هم بايد به اعلم مراجعه نمايند، خواه فرد اعلم مرد باشد يا زن ، و همچنين در تصدى امور آموزشى و ادارى مثل وزارت و يا وكالت هيچ فرقى بين زن و مرد نيست ، فقط در حاكم بودن و والى بودن چون ادله خاصى در اين جهت داريم زنان نمى توانند اين منصب را عهده دار شوند.
در رابطه با تعدد زوجات نيز فرمودند:
در قرآن كريم مىخوانيم : (فانكحوا ما طاب لكم من النساء مثنى و ثلاث و رباع ، فان خفتم ان لا تعدلوا فواحدة ).
همچنين ايشان در رابطه با ارث زنان فرمودند:
چون ثروت عمومى تقريبا سى سال يك بار به نسل بعد منتقل مىشود، در اين باره هرچند يك ثلث به زنان و دو ثلث به مردان منتقل مىشود، ولى مخارج زن و سهم او از اولاد به عهده مرد است ، پس در حقيقت در مقام مصرف ، يك ثلث ثروت صرف مرد و دو ثلث صرف زن مىشود; و چون مرد در توليد قوى تر است دو ثلث را در اختيار او قرار داده اند تا در تكثير آن كوشش نمايد.
در پايان آيت الله منتظرى فرمودند: مجددا من به سهم خودم از تلاش و فعاليت هاى شما در امور فرهنگى ، سياسى و اجتماعى تشكر مىكنم و براى همه شما آرزوى موفقيت دارم .
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته .
دفتر آيت الله العظمى منتظرى
1387/12/15

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر آیت الله العظمی منتظری می باشد