سايت دفتر آیت الله العظمی منتظری - Ayatollah Montazeri Official Website

تالار گفتمان
  خبرنامه
 ‏ديد

چاپ اين صفحه   /     ارسال اين خبر براي يك دوست ارسال برای دوستان

فرستنده  
admin
مسئول سایت

665 ارسال

ارسال شده در - 05 Mar 2009 :  5:36:16 PM

‏بسمه تعالى ‏

‏ديدار جمعى از بانوان فعال در امور سياسى ، فرهنگى و اجتماعى با آيت الله العظمي منتظري ‏

‏در اين ديدار ابتدا خانم مرضيه مرتاضى لنگرودى حاضرين را معرفى‏ ‏نمودند.
سپس آيت الله العظمى منتظرى ضمن تشكر از آنان كه نسبت به‏ ‏مسائل جامعه بى تفاوت نيستند و فعاليت مى‎كنند ضمن آرزوى موفقيت‏ ‏فرمودند:
‏ ‏در خصوص امربه معروف و نهى ازمنكر در قرآن كريم مى‎خوانيم : (والمومنون والمومنات بعضهم اولياء بعض يأمرون بالمعروف و ينهون‏ ‏عن المنكر): همه مردهاى مومن و همه زن هاى مومن بر يكديگر ولايت‏ ‏دارند در حدى كه امربه معروف و نهى ازمنكر كنند. پس زن ها مثل مردها‏ ‏وظيفه دارند كه اين واجب الهى را ترك نكنند. امربه معروف و نهى ازمنكر‏ ‏فقط در مسائل شخصى نيست ، بلكه در مسائل اجتماعى هم مطرح است ;‏ ‏و خانم ها بايد مسئولين و متصديان امور را امربه معروف و نهى ازمنكر‏ ‏نمايند و اشكالات را بيان كنند و حاكميت حق ندارد از آنان بازخواست‏ ‏نمايد و يا متعرض آنان شود; چون كه آنان انجام وظيفه كرده اند.
‏ ‏
‏ ‏همچنين در اين ديدار بحث هايى راجع به ارث ، تعدد زوجات و ساير‏ ‏حقوق زنان از قبيل حق تصدى امور مملكتى و مرجعيت تقليد مطرح شد،‏ ‏كه در مورد اين مسائل آيت الله منتظرى فرمودند:
‏ ‏دليل تقليد، سيره عقلا و مراجعه كسانى است كه نمى دانند به آنان كه‏ ‏مى‎دانند; و ملاك تخصص و كارشناس بودن اشخاص است و اين امر در‏ ‏مورد زنان هم جارى است . همين طور كه در امور پزشكى مردم به پزشك‏ ‏اعلم مراجعه مى‎كنند در تقليد هم بايد به اعلم مراجعه نمايند، خواه فرد‏ ‏اعلم مرد باشد يا زن ، و همچنين در تصدى امور آموزشى و ادارى مثل‏ ‏وزارت و يا وكالت هيچ فرقى بين زن و مرد نيست ، فقط در حاكم بودن و‏ ‏والى بودن چون ادله خاصى در اين جهت داريم زنان نمى توانند اين‏ ‏منصب را عهده دار شوند.
‏ ‏در رابطه با تعدد زوجات نيز فرمودند:
در قرآن كريم مى‎خوانيم : (فانكحوا‏ ‏ما طاب لكم من النساء مثنى و ثلاث و رباع ، فان خفتم ان لا تعدلوا‏ ‏فواحدة ).
‏ ‏همچنين ايشان در رابطه با ارث زنان فرمودند:
چون ثروت عمومى تقريبا‏ ‏سى سال يك بار به نسل بعد منتقل مى‎شود، در اين باره هرچند يك ثلث به‏ ‏زنان و دو ثلث به مردان منتقل مى‎شود، ولى مخارج زن و سهم او از اولاد به‏ ‏عهده مرد است ، پس در حقيقت در مقام مصرف ، يك ثلث ثروت صرف‏ ‏مرد و دو ثلث صرف زن مى‎شود; و چون مرد در توليد قوى تر است دو‏ ‏ثلث را در اختيار او قرار داده اند تا در تكثير آن كوشش نمايد.

‏ ‏در پايان آيت الله منتظرى فرمودند: مجددا من به سهم خودم از تلاش و‏ ‏فعاليت هاى شما در امور فرهنگى ، سياسى و اجتماعى تشكر مى‎كنم و‏ ‏براى همه شما آرزوى موفقيت دارم .
‏ ‏والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته .

‏دفتر آيت الله العظمى منتظرى ‏
‏‏1387/12/15‏‏

انتقال سریع به 

تبديل به صفحه منزلگاه

اضافه كردن به ليست سايت هاي مورد علاقه

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر آیت الله العظمی منتظری می باشد