سايت دفتر آیت الله العظمی منتظری - Ayatollah Montazeri Official Website

تالار گفتمان
  تالار اصلی پرسش و پاسخ
 پاسخ به پرسش هاي سياسي

چاپ اين صفحه   /     ارسال اين خبر براي يك دوست ارسال برای دوستان

فرستنده  
admin
مسئول سایت

665 ارسال

ارسال شده در - 30 Sep 2007 :  4:02:15 PM

پیروان فرقه بهائیت و حقوق شهروندی

سؤال : حضرت آیت الله منتظری با عرض سلام
در یکی از پاسخهای جنابعالی در مورد فرقه بهائیت ، پس از اشاره به این که این فرقه به خاطر نداشتن کتاب آسمانی در قانون اساسی جزو اقلیت های رسمی محسوب نشده اند فرموده اید :
 "ولی از آن جهت که اهل این کشور هستند و حق آب و گل دارند از حقوق شهروندی بهره مند می باشند".
 به دنبال انتشار این پاسخ بعضی از پیروان این فرقه از واژه "حقوق شهروندی " سوءاستفاده کرده و مطالبات زیادی را مطرح نموده و حتی گفته شده نظری که حضرتعالی در سالهای قبل از انقلاب در مورد این فرقه داشته اید عوض شده است .   مستدعی است نسبت به این موضوع و نیز منظور از حقوق شهروندی جهت رفع هرگونه ابهامی نظر خود را بفرمایید.
با تشکر

جواب :
بسمه تعالی
با سلام و تحیت
نظر این جانب در مورد فرقه ضاله بهائیه همان نظر سالهای قبل از انقلاب است و تغییری نکرده است . ولی به طور کلی افرادی که تابع هیچ یک از ادیان آسمانی نیستند نیز به حکم آیه شریفه : " لا ینهاکم الله عن الذین لم یقاتلوکم فی الدین و لم یخرجوکم من دیارکم ان تبروهم و تقسطوا الیهم ان الله یحب المقسطین ". (سوره ممتحنه ، آیه 8) و فرمایش امیرالمومنین علیه السلام در نامه به مالک اشتر: "واشعر قلبک الرحمة للرعیة والمحبة لهم واللطف بهم و لا تکونن علیهم سبعا ضاریا تغتنم اکلهم فانهم صنفان : اما اخ لک فی الدین او نظیر لک فی الخلق " (نهج البلاغة، نامه 53)  باید حقوق انسانی آنان رعایت شود.
حقوق شهروندی نیز یک واژه کلی است و حدود آن باید بر اساس عرف و قانون اساسی مورد پذیرش اکثریت مردم مشخص شود. البته اگر کسانی در صدد دشمنی با مردم کشور برآیند و با دشمنان خارجی همکاری نمایند و همکاری آنان مطابق قوانین کشور برای دادگاه صالح ثابت شود باید طبق قانون مجازات شوند. و شهروندی آنان مانع از اجراء قانون نمی شود. و لازم است مراقبت شود جوانان کشور گرفتار تبلیغات سوء آنان نشوند، و اگر معامله و معاشرت با آنان موجب تقویت آنان شود لازم است از آن اجتناب گردد.

ان شاء الله موفق باشید
1387/3/25

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 31 Jan 2009 :  7:45:19 PM
‏وظيفه دانشجوى آگاه در شرايط حاضر
‏ ‏
‏ ‏سؤال : بنده به عنوان يك دانشجوى آگاه به مسائل روز آيا از نظر‏ ‏شرعى در قبال اين همه بى عدالتى وظيفه اى به عهده ام هست يا نه ؟‏ ‏احتراما نظر خودتان را مى‎خواهم بدانم كه سكوت جايز است يا‏ ‏نه ؟ و من نوعى در اين شرايط چه كار بايد بكنم ؟ چون واقعا از اين‏ ‏وضع به ستوه آمده ام .
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالى
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏يكى از وظايف مسلمانان ، آگاهى از وضع جامعه و چگونگى‏ ‏عملكرد حاكميت خود بلكه حاكميت جامعه جهانى و آشنايى به‏ ‏حقوق خود و ديگران است . البته اين وظيفه بايد با صبر و حوصله‏ ‏و دقت لازم انجام گيرد، زيرا ظلم سريع ريشه نرويانده كه سريع‏ ‏ريشه كن گردد. و عدم دقت لازم هم چه بسا خسارتهاى‏ ‏جبران ناپذيرى درپى خواهد داشت . و نيز بايد هر كس به هر مقدار‏ ‏آگاهى درباره امور جامعه دست يافت ديگران را نيز بدون درگيرى‏ ‏و ايجاد اغتشاش با شجاعت به حقوق خودشان آشنا نمايد تا در‏ ‏گذر زمان رفته رفته اطلاع از جريان امور اجتماعى و آشنايى به‏ ‏حقوق و فكر اصلاح جامعه فراگير شده و به صورت يك فرهنگ و‏ ‏عقل بالفعل حاكم بر جامعه درآيد. چون از علل اساسى تحقق‏ ‏ظلم ، ناآگاهى مظلوم و ترس او در احقاق حق خود مى‎باشد و اين‏ ‏دو علت عمده بايد هوشيارانه ريشه كن گردد.
‏ ‏ان شاء الله موفق باشيد.

انتقال سريع به بالاي صفحه
admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 23 Aug 2008 :  12:43:00 PM
‏سكوت شما علماي اسلام تا كجا؟
‏ ‏
‏ ‏سؤال : اينجانب يكي از هموطنان خارج نشين شما هستم كه با تمام علاقه و احترامي كه براي شخصيت شما بزرگوار‏ ‏قائل هستم ، انتقادي از شما دارم . اميدوارم كه اين انتقاد من موجبات رنجش شما را فراهم نكند. در به انحراف كشيدن‏ ‏اهداف عاليه اسلام و انقلاب ، در شرائط كنوني هيچ جاي شبهه و ترديدي براي دوستان و دشمنان انقلاب باقي نمانده‏ ‏و به قولي جاي تعجبي نيز ندارد. اما چيزي كه جاي شبهه و تعجب دارد سكوت شما علماي اعلام در مقابل ظلم‏ ‏آشكار و پنهان است كه روز به روز نيز بر دامنه بي تفاوتي و عدم اعتراض شما و بزرگوران به اين رويه نيز تشديد‏ ‏مي‎شود. از شما خواهش مي‎كنم كه به وجدان خود رجوع بفرمائيد، اگر حتي يك از اين جنايتها و خيانتها را شاه فقيد‏ ‏انجام مي‎داد، باز واكنش شما علماي اعلام اسلام همين بود؟ چهره كنوني ايران و ايراني و شيعه ايراني مملو از‏ ‏خشونت ، جنايت ، خيانت ، خباثت و ... شده . من به عنوان يك انسان از شما كه مي‎توانيد از نفوذ كلامتان ميان‏ ‏توده هاي مردم استفاده فرمائيد خواهش مي‎كنم در مقابل اين همه ظلم و جنايت سكوت نفرماييد. به قولي اگر توان در‏ ‏افتادن با ظلم را نداريد، لااقل رسوايش كنيد. اگر به مبارزه امام حسين (ع ) اعتقاد داريد، يا بايد حسين بود يا زينب . در‏ ‏غير اين صورت به جرگه يزيديان پيوسته ايد.
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏شما گويا در جريان اوضاع و احوال آيت الله العظمي منتظري نمي باشيد.
‏ ‏ايشان در دوران قائم مقامي طبق وظيفه شرعي خود خلاف كاريها را در ملاقات مسئولين با ايشان و با نوشتن نامه هاي‏ ‏متعدد به مرحوم امام و نيز در ديدار با ايشان تذكر مي‎دادند و سرانجام نيز قرباني همان نقدها و تذكرات دوستانه‏ ‏شدند. بعد از مرحوم امام نيز ايشان در سخنراني 13 رجب مطالبي را گفتند كه پنج سال حبس خانگي را به دنبال‏ ‏داشت . و پس از رفع حصر و حبس خانگي ، در هر فرصتي كه پيش آمده نظرات انتقادي و دوستانه خود را متذكر‏ ‏شده اند; ولي با سانسور شديدي كه نسبت به ايشان اعمال مي‎شود صداي ايشان به جائي نمي رسد. شما چرا اين‏ ‏انتقاد خود را متوجه ديگران كه از امكانات زيادي برخوردارند و صدايشان به همه جا مي‎رسد نمي كنيد؟ بنابراين بايد‏ ‏از تعجب شما تعجب كرد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 14 Jun 2008 :  10:29:04 PM

‏حكم شركت در انتخابات
‏ ‏
‏ ‏سؤال : به نظر حضرتعالي شركت در انتخابات چه حكمي دارد؟
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏تشخيص اين گونه موضوعات بر عهده فقيه نيست ، خودتان با مشورت با‏ ‏افراد بصير و خبير نفيا و اثباتا تصميم بگيرد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 01 Jun 2008 :  8:21:47 PM

فاجعه به آتش كشيده شدن سينما ركس آبادان 

‏ ‏سؤال : به نام خدا
‏ ‏محضر فقيه عاليقدر آيت الله العظمي منتظري دامت بركاته
‏ ‏اخيرا در برخي از سايت ها ادعا شده است كه فاجعه به آتش كشيده شدن‏ ‏سينما ركس آبادان در رژيم گذشته "حاصل طرح مشترك مدرسين حوزه‏ ‏علميه قم جهت تهييج و پيوستن كارمندان و كارگران شركت نفت به‏ ‏اعتصابيون بوده است ." و از نقش دستوري چهار نفر در اين فتواي مذهبي - از‏ ‏جمله حضرتعالي با ذكر قيد احتمال قريب به يقين - سخن رفته است .‏ ‏مستدعي است جهت روشن شدن اذهان و زايل شدن شبهات ، نظر خود را‏ ‏در اين رابطه بيان فرماييد.
‏ ‏با تشكر
‏ ‏
‏ جواب:
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏در مورد آن قسمت از ادعا كه مربوط به من است ، بناي من بر اين نبوده است‏ ‏كه به همه تهمت ها و نسبت هاي ناروا - كه اين روزها معمول شده است -‏ ‏پاسخ دهم ; زيرا برخي از آنها به قدري واضح البطلان است كه نيازي به پاسخ‏ ‏ندارند يا با اندكي دقت و مراجعه به اسناد و شواهد تاريخي ، سستي و كذب‏ ‏آنها روشن مي‎شود. و اين قبيل تهمت ها بيشتر نشانه شخصيت گويندگان آنها‏ ‏و ميزان صداقت آنان است .
‏ ‏تهمت مورد اشاره نيز از همين قبيل است . اولا: زماني كه فاجعه سينما ركس‏ ‏آبادان رخ داد، من در زندان رژيم شاه محبوس و از حوادث بيرون منقطع‏ ‏بودم ; و مدتي پس از وقوع حادثه از آن مطلع شدم . و ثانيا: كشتن انسان هاي‏ ‏بي گناه از بزرگترين گناهان و اعظم محرمات است و هيچ مصلحتي موجب‏ ‏تجويز آن نمي گردد. و هيچ انسان شرافتمندي - تا چه رسد به مسلمان و‏ ‏مؤمن - به خود اجازه چنين كاري يا صدور چنين مجوزي را نمي دهد. و كسي‏ ‏همچون من كه در زمان قائم مقامي و داشتن مقام و موقعيت ظاهري براي‏ ‏دفاع از حقوق مخالفين سياسي خود - كه نه آنان از لحاظ سياسي و فكري مرا‏ ‏قبول داشتند و نه من آنان را - از قدرت دست كشيده و تاكنون نزديك به دو‏ ‏دهه اين همه مرارت ها و ناجوانمردي ها را به جان خريده ام و حاضر نشده ام‏ ‏به خاطر هيچ مصلحتي از اصول انساني و شرعي دست بردارم ، چگونه‏ ‏ممكن است حاضر به سوخته شدن مردان و زنان و كودكان بي گناه باشم ؟!‏ ‏من از اين تهمت و نظاير آن به خدا پناه مي‎برم و گويندگان آن را به او - كه‏ ‏احكم الحاكمين است - وا مي‎گذارم .
‏ ‏ان شاءالله موفق باشيد.
‏ ‏والسلام عليكم و رحمة الله .

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 01 Jun 2008 :  8:20:27 PM

‏تحريف تاريخ چرا؟!
(پاسخ دفتر آيت الله العظمي منتظري به پرسش هايي درباره ادعاهاي آقاي سيد حميد روحاني)
‏ ‏
‏ ‏سؤال : با سلام ، در مصاحبه اي كه اخيرا آقاي سيدحميد روحاني درباره‏ ‏آيت الله منتظري داشته اند با اطمينان خاصي ، نكاتي را بيان كرده اند كه‏ ‏مي‎خواستم پاسخ شما را در برابر آنها بدانم .
‏ ‏سؤال 1 - آقاي روحاني گفته است: "...آقاي منتظري روحيه معنوي بسيار اندكي داشته است . خودش‏ ‏تعريف مي‎كند كه من حوصله خواندن نماز شب نداشتم ، بهانه مي‎گرفتم كه‏ ‏چشم من تراخم دارد و نبايد با آب رودخانه وضو بگيرم و به همين دليل يك‏ ‏شب آقاي مطهري از كنار رودخانه آب آورد و گفت بلند شو! نماز شب‏ ‏بخوان ."
‏ ‏آيا آيت الله منتظري چنين خاطره اي را تعريف كرده اند و آيا اين خاطره با‏ ‏توصيفات آقاي روحاني ، حقيقت دارد؟
‏ ‏سؤال 2 - از جمله ادعا دارد: "...مثلا پس از قائم مقامي منتظري آقاي منوچهر قرباني فر از‏ ‏عوامل سازمان سيا ارتباطات عميقي با منتظري داشت ... ."
‏ ‏آيا اصل اين ادعا (رابطه آقاي قرباني فر با آيت الله منتظري ) درست بوده‏ ‏است ؟ آيا ارتباط آقاي قرباني فر با سيا ثابت شده است؟
‏ ‏سؤال 3 - همچنين گفته: "...برخي از اين افراد كه اصل تقليد را مسخره مي‎كردند، پس از به‏ ‏انحراف كشيده شدن آقاي منتظري ، مدعي شدند كه از مقلدين آقاي‏ ‏منتظري هستند! همين افراد هنگام قائم مقامي آقاي منتظري او را مسخره‏ ‏مي‎كردند."
‏ ‏نظر شما راجع به اين مطلب چيست ؟ چرا اشخاصي چون اعضاي سازمان‏ ‏مجاهدين انقلاب اسلامي كه عضو ارشد آن _ هاشم آقاجري _ تقليد را به‏ ‏عملي ميمون وار تشبيه كرده اند، هم اكنون خود را مقلد آيت الله منتظري‏ ‏مي‎دانند؟ موضع گيري اين قبيل گروه ها در زمان قائم مقامي آيت الله منتظري‏ ‏چه بوده است ؟
‏ ‏با تشكر
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏پس از سلام و تحيت و تشكر از اين كه به جاي قبول بي چون و چراي‏ ‏نوشته ها و گفته ها، راه تحقيق را انتخاب نموده ايد.
‏ ‏پاسخ 1 - چنين خاطره اي از زبان آيت الله العظمي منتظري درباره مراودات‏ ‏ايشان با آيت الله شهيد مطهري (ره ) وجود دارد اما آقاي حميد‏ ‏روحاني آن را با برداشت و براساس سليقه و نتيجه گيري خود نقل كرده است .‏ ‏اصل خاطره عينا به نقل از كتاب خاطرات معظم له _ صفحه 144 كه در 28 سال‏ ‏قبل هم به همين نحو از صدا و سيماي جمهوري اسلامي پخش شد _ چنين‏ ‏است :
‏ ‏"مرحوم شهيد مطهري در آن مدتي كه ما با هم بوديم نسبت به نماز شب‏ ‏خيلي مقيد بود و به من هم نسبت به انجام آن اصرار مي‎كرد و من علاوه بر‏ ‏اينكه كمي مشكلم بود، دراثر درد چشم دكترها مرا از وضو با آبهاي شور و‏ ‏كثيف حوضها منع كرده بودند و لذا لازم بود از آب جاري رودخانه براي‏ ‏وضو استفاده كنم و شب من جرأت نمي كردم لب رودخانه بروم چون‏ ‏بسياري از اوقات سگهاي ولگرد وجود داشتند; تا اينكه شبي خواب ديدم‏ ‏كه در خوابم و كسي درب اطاق را زد، گفتم : كي هستي ؟ گفت : من عثمان‏ ‏بن حنيف مي‎باشم ، حضرت اميرالمؤمنين (ع ) مرا فرستاده اند و فرمودند‏ ‏پاشو نماز شب بخوان و يك نامه خيلي كوچك چهارگوش از طرف آن‏ ‏حضرت به من دادند كه در وسط آن به خط نسخ سبز روشن نوشته شده بود:‏ ‏"هذه برائة لك من النار"; من در فكر بودم كه عثمان بن حنيف از اصحاب‏ ‏اميرالمؤمنين (ع ) و در عصر آن حضرت بودند، چگونه ممكن است سراغ من‏ ‏آمده باشند، و ضمنا از مشاهده نامه خيلي مشعوف بودم كه ناگاه كسي درب‏ ‏زد و من از خواب اول خود بيدار شدم ، ديدم مرحوم شهيد مطهري است با‏ ‏يك آفتابه آب و گفت : چون از وضو گرفتن از حوض مدرسه ابا داشتي آفتابه‏ ‏را از رودخانه آب كرده ام ، پاشو نماز شب بخوان و ديگر بهانه اي نداري ; گفتم‏ ‏بنشين تا جريان را برايت بگويم ، خيلي خوشحال شد و گفت : پس من عثمان‏ ‏بن حنيف مي‎باشم ، گفتم پس نامه كو؟ و بالاخره پا شدم نماز شب را‏ ‏بجا آوردم . برادران و خواهران محترم توجه دارند كه چه مقدار در كتاب و‏ ‏سنت نسبت به نماز شب تأكيد شده و در حديثي در ضمن وصاياي رسول‏ ‏خدا(ص ) به اميرالمؤمنين (ع ) به آن حضرت فرمودند: "و عليك بصلاة الليل ، و‏ ‏عليك بصلاة الليل "."
‏ ‏با اين حال به چند نكته ديگر متذكر مي‎شويم :
‏ ‏الف : ترك نماز شب آن هم گاهي ، "ترك اولي"اي بيشتر نيست و اگر كسي‏ ‏"ترك اولي" را مرتكب شود دليل بر "بسيار اندك بودن روحيه معنوي" او‏ ‏نمي شود; زيرا بنابر اين قضاوت بايد اكثر مردم مؤمن كه از فيض اقامه نماز‏ ‏شب يا محرومند يا گاهي آن را ترك مي‎كنند همگي را فاقد "روحيه معنوي "‏ ‏بدانيم . حال آنكه چنين قضاوتي صحيح نيست .
‏ ‏ب : بنابر نقل برخي روايات حتي اولياء الهي و معصومين (ع ) هم نماز‏ ‏شبشان گاهي به دلائلي ترك شده است . در اين باره اگر موضوع محروم‏ ‏شدن پيامبراكرم (ص ) از نماز شبي كه در تاريخ ذكر شده است - به دليل پهن‏ ‏كردن يكي از همسران ايشان عباي نرمي را براي استراحت ايشان - دليل‏ ‏مورد توجهي نداشته باشد، اما درباره قضا شدن نماز صبح از جانب‏ ‏پيامبراكرم (ص ) رواياتي - در برخي كتب شيعي برفرض صحت سند و محتوا‏ ‏- وجود دارد كه ايشان به خواب ماندند سپس نمازشان را قضا فرمودند. (در اين‏ ‏باره به كتاب كافي مرحوم كليني ، ج 3، ص 294، حديث 9 - 8؛ وسائل الشيعة ، ابواب قضاء الصلوة ،‏ ‏باب 5، حديث 1؛ و ابواب المواقيت ، باب 61، حديث 1و 6 مراجعه شود.)
‏ ‏لابد در منظر امثال آقاي روحاني كه همه چيز را از منظر ديدگاه سياسي مورد‏ ‏بررسي قرار مي‎دهد "نعوذ بالله " پيامبر اكرم (ص ) هم روحيه اندكي در‏ ‏معنويت داشته اند!
‏ ‏ج : آيت الله العظمي منتظري در نقل قضاياي تاريخي و خاطره ها به دليل‏ ‏مراعات صداقت و از باب تواضع عذر خويش براي نخواندن نماز شب را آن‏ ‏هم گاهي و موردي بيان كرده اند، در حالي كه الزامي براي نقل آن نداشتند،‏ ‏سؤال ما از امثال آقاي روحاني اين است كه اگر معظم له در قدرت سياسي‏ ‏دستي داشتند اين گونه صداقت در خاطره گويي از كمالات معظم له به‏ ‏حساب نمي آمد كه اكنون كه در قدرت نمي باشند اين نقطه صداقت از سوي‏ ‏ايشان تبديل به نقطه ضعف و دستاويز اغراض سياسي مي‎شود؟!
‏ ‏د : ترك اولي در فرهنگ پيامبران و اولياء الهي به گناه و ظلم به نفس تعبير‏ ‏شده است ، از باب نمونه درباره حضرت آدم (ع ) و‏ ‏حواء در قرآن آمده است : (قالا ربنا ظلمنا انفسنا وان لم تغفر لنا و ترحمنا‏ ‏لنكونن من الخاسرين ) (اعراف / 23) و در مورد حضرت موسي (ع ) آمده : (قال‏ ‏رب اني ظلمت نفسي فاغفرلي فغفر له انه هو الغفور الرحيم ) (قصص / 16) و در‏ ‏مورد پيامبراكرم (ص ) آمده : (فسبح بحمد ربك واستغفره انه كان توابا) (نصر / 3)‏ ‏و نيز آمده : (فاصبر ان وعدالله حق واستغفر لذنبك ) (غافر / 55) و(واستغفر‏ ‏لذنبك ...) (محمد / 19).
‏ ‏به زعم آقاي روحاني بايد اين تعبيرات قرآني را دليل بر (العياذ بالله ) بسيار اندك‏ ‏بودن روحيه معنوي پيامبراكرم (ص ) و حضرت موسي (ع ) و حضرت آدم (ع )‏ ‏و حوا دانست !!
‏ ‏
‏ ‏پاسخ 2 - براساس آنچه كه در برخي منابع آمده : آقاي منوچهر قرباني فر ‏از افسران كودتاي نوژه و به عنوان مسئول شاخه تهيه پول ، سلاح ، مكان ، ‏ماشين و ديگر لوازم براي انجام كودتا بوده است . قرباني فر سلاحهايي كه‏ ‏توسط لنج از عراق خريداري شده بود با توجه به مسئوليتش در اختيار‏ ‏كودتاچيان قرار داد. پس از افشاي كودتا اخبار ضد و نقيضي درباره‏ ‏وضعيت وي وجود دارد برخي نوشته اند: پس از مخفي شدن از راه كردستان‏ ‏به تركيه رفته است ، اما از برخي اظهار نظرات و قرائن به دست مي‎آيد كه وي‏ ‏دستگير شده اما با قول به همكاري در خريد سلاح از اعدام رهايي و از‏ ‏زندان آزاد شده و رابط ايران در برخي كشورها براي خريد سلاح بوده است .‏ ‏چون از زمان شاه يكي از دلالان بازار سلاح محسوب مي‎شده است. او از افراد‏ ‏مورد اطمينان سران آمريكا بوده كه حتي در برخي از جلسات خصوصي آنان‏ ‏شركت مي‎كرده است . وي در زمان جنگ ايران و عراق مشروح مذاكرات يكي از اين جلسات را به فردي‏ ‏به نام آقاي كنگرلو - از نيروهاي سپاه و مشاور نخست وزير وقت ايران -‏ ‏مي‎نويسد مبني بر اينكه : "آمريكايي ها اعتقاد دارند بهتر است از جنگ‏ ‏استفاده كرده و نگذاريم عراقي ها پيروز شده سود آن را شوروي ها ببرند، پس‏ ‏خوب است ما در پيروزي ايران بر عراق سهيم شويم تا از آن استفاده‏ ‏نمائيم ." اين مطالب توسط آقاي كنگرلو به مقامات ايراني مي‎رسد و در‏ ‏جلسه سران قوا مورد بررسي قرار مي‎گيرد. قرباني فر با توجه به دلال بودنش‏ ‏در خريد و فروش سلاح پيشنهاد مي‎كند براي نخريدن سلاحهاي مورد نياز‏ ‏از بازار سياه ، سلاحها توسط وي با واسطه كنگرلو از آمريكا خريداري شود و‏ ‏در جنگ عليه صدام از آنها استفاده شود. در عوض آمريكايي ها انتظار‏ ‏داشتند در قبال تحويل سلاحهاي مورد نياز ايران ، گروگانهاي آمريكايي در‏ ‏لبنان با واسطه گري ايران آزاد شوند. چند مورد اين معاملات صورت‏ ‏مي‎گيرد اما از جهتي آمار سلاحهايي كه ايران مي‎خواسته به درستي در اختيار‏ ‏قرار نمي گيرد و علاوه بر آن برخي از سلاحهاي ساخت اسرائيل هم به ايران‏ ‏فروخته مي‎شود. از سوي ديگر قرباني فر كه مدعي مي‎شود مبالغي كه بايد از‏ ‏سوي مقامات ايراني در اختيار وي قرار مي‎گرفته قرار نگرفته است ، طي نامه ‏ ‏گلايه آميزي مطالبش را به طور مفصل به واسطه اش - آقاي كنگرلو- مي‎نويسد‏ ‏و رونوشتي از آن نامه ها را براي آيت الله العظمي منتظري ارسال مي‎كند. (اصل‏ ‏نامه ها در خاطرات معظم له ، ص 1122 - 1077 آمده است ) قرباني فر چه هدفي در پي اين‏ ‏افشاگري داشته مالي يا سياسي ، مشخص نيست؛ اما از اين طريق آيت الله‏ ‏العظمي منتظري از ماجراي خريد سلاحهاي آمريكايي و اسرائيلي جهت‏ ‏استفاده در جنگ عليه صدام مطلع مي‎شوند.
تمام ماجراي رابطه آقاي‏ ‏قرباني فر با آيت الله العظمي منتظري در همين حد بوده است .‏ ‏حال آنكه آقاي قرباني فر از كانال آقاي كنگرلو طي ساليان متمادي با مقامات‏ ‏مهم جمهوري اسلامي - سران سه قوه - به ويژه آقاي هاشمي رفسنجاني و نيز‏ ‏مقامات آمريكايي همكاري داشته است و به گونه اي محرم اسرار آقايان بوده‏ ‏كه حتي چند ماه قبل از پديد آمدن مسائل بركناري آيت الله منتظري ، خبر‏ ‏آن را از طريقي به اطلاع ايشان مي‎رساند. در اينجا قضاوت با شما و تاريخ كه‏ ‏چگونه است فردي كودتاچي كه ساليان متمادي با سران نظام در ارتباط بوده‏ ‏است مرد بسيار خوبي محسوب مي‎شده اما وقتي بر سر اختلاف حسابهاي‏ ‏مادي نحوه تعامل خويش را با قائم مقام رهبري آن هم به وسيله فرستادن‏ ‏رونوشت نامه ها مطرح مي‎كند، مي‎شود عامل سيا و جاسوس ! و برفرض‏ ‏صحت ادعاي كساني كه وي را جاسوس مي‎دانند، انگشت اتهام متوجه‏ ‏كساني است كه سالها با وي مراوده و تعامل داشته اند. (علاوه بر خاطرات آيت الله‏ ‏العظمي منتظري مي‎توانيد به كتاب : "بي پرده با هاشمي رفسنجاني "، چاپ كيهان ، چاپ دوم ، 1383;‏ ‏"كودتاي نوژه "، مؤسسه پژوهش ها و مطالعات سياسي چاپ 1384; "غائله چهارده اسفند 1359"; "‏ ‏شنود اشباح "، رضا گلپور، رجوع كنيد.)
‏ ‏
‏ ‏پاسخ 3 - ادعاي آقاي حميد روحاني يك كلي گويي بدون سند و بدون ذكر‏ ‏نام افرادي مي‎باشد كه به زعم او در زمان قائم مقامي آيت الله منتظري تقليد‏ ‏را مسخره مي‎كردند اما پس از پايان قائم مقامي خود را مقلد ايشان معرفي‏ ‏كرده اند. گويا نظر نامبرده همان گونه كه شما برداشت كرده ايد يكي از اعضاي‏ ‏سازمان مجاهدين انقلاب است .
‏ ‏يادآوري مي‎شود آقاي دكتر سيدهاشم آقاجري كه از اعضاي سازمان مذكور‏ ‏است هيچگاه در زمان قائم مقامي آيت الله منتظري ، ايشان را مسخره‏ ‏نمي كرد، بلكه برعكس توهم آقاي روحاني علاوه بر ارتباط تنگاتنگ اعضاي‏ ‏سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با بيت امام خميني (ره )، آقاي آقاجري و‏ ‏دوستان ايشان در دوران قائم مقامي روابط بسيار خوبي با معظم له داشتند و‏ ‏حتي كلمه اي در وهن آيت الله منتظري نه در مصاحبه هايشان و نه در‏ ‏نشرياتشان ديده و شنيده نشده است . تنها چيزي كه وجود دارد سخنراني‏ ‏آقاي آقاجري - كه از جانبازان دوران جنگ است - در سالهاي دور پس از كنار‏ ‏رفتن آيت الله منتظري از قائم مقامي در نقد تقليد در همدان مي‎باشد‏ ، ‏هنگامي كه گروههاي فشار بارها و بارها به سخنراني وي حمله ور شدند ، كه‏ ‏وي در دادگاه و جاهاي ديگر علاوه بر عذرخواهي ، مقصود خود را بيان‏ ‏كرد كه مرادش تقليد مصطلح فقهي نمي باشد، بلكه مقصودش همان تقليد‏ ‏مذمومي است كه در قرآن مورد مذمت قرار گرفته و آن تقليد كوركورانه و‏ ‏بدون دليل و منطق بعضي افراد از ديگران است .
‏ ‏
‏ ‏در پايان با كمال تاسف بايد گفت :
‏ ‏سير تاريخ نگاري انقلاب و شخصيت هاي اصيل و سابقون در مبارزه در‏ ‏پاره اي موارد به دست مورخاني افتاده كه به تعبير امام خميني (ره ) در پيامي‏ ‏كه اتفاقا براي آقاي حميد روحاني فرستادند "تاريخ را آن گونه كه مايلند يا‏ ‏بدان گونه كه دستور گرفته اند مي‎نويسند نه آن گونه كه اتفاق افتاده است . از‏ ‏اول مي‎دانند كه كتابشان بناست به چه نتيجه اي برسد و در آخر به همان‏ ‏نتيجه هم مي‎رسند" (صحيفه نور، ج 21، ص 239) و در اين راه اغراض و اميال‏ ‏سياسي وارد مباحث تاريخي و تحليل هاي مربوط بدان مي‎شود. اين گونه به‏ ‏اصطلاح مورخان داراي ثبات در تراوشات قلم خود نيستند. اگر روزگاري‏ ‏شخصيتي بر سرقدرت بود با تعاريف عجيب و غريب و تمجيدهاي بي حد و‏ ‏حساب از او ياد مي‎كنند و حتي صفحات اولين كتاب خود را مزين به مطالبي‏ ‏از آن شخصيت مي‎كنند و تنها او را لايق "آيت الله العظمي " گفتن بعد از‏ ‏مرحوم امام مي‎دانند. و اگر روزگاري سياست جاري بر نفي همان شخصيت ‏پايه ريزي شد با او  و با همان قلم به گونه ديگري تاريخ را جلوه‏ ‏مي‎دهند. چنان كه تاريخ نگار نامبرده مورد پرسش شما، در چاپهاي نخستين‏ ‏جلدهاي اول و دوم كتاب "تحليل و بررسي انقلاب" برخلاف مطالب امروزين خود و به ويژه جلد‏ ‏سوم و مطالب ديگري كه امروزه در برخي مقالات مي‎نگارد اعتقاد و اظهاراتي داشته و در انعكاس‏ ‏واقعياتي كه خود گفته، از ثبات لازم برخوردار نيست . وي گذشته از مطالبي كه اين روزها‏ ‏عليه آيت الله العظمي منتظري مي‎نگارد - كه همگي قابل پيگيري قضائي‏ ‏است - بزرگاني چون مرحوم دكتر علي شريعتي و مرحوم مهندس بازرگان را‏ ‏نيز آماج حملات و نيش قلم خود قرار داده است . (چنان كه در جلد سوم‏ ‏كتاب نهضت امام خميني ، طي 215 صفحه سعي مي‎كند مرحوم دكتر‏ ‏شريعتي را همكار ساواك معرفي كند.) به گونه اي كه حتي نزد همفكران‏ ‏خود نيز از اعتماد كلي برخوردار نيست . بد نيست بدانيد وي بارها و بارها‏ ‏خاطرات آيت الله العظمي منتظري را از معظم له نمي داند و از عبارت‏ ‏"منسوب " بهره مي‎برد و هنگامي كه در اين باره مورد پرسش قرار مي‎گيرد اظهار مي‎دارد‏ : ‏اين خاطرات از آن ايشان نيست چون خاطرات روي نوار ضبط شده و ‏مطالب آن توسط ديگران افزوده شده و ايشان از آن اطلاع ندارند، و تا‏ ‏نوارهاي اصلي در اختيار مردم قرار نگيرد اين خاطرات را نمي توان به ايشان‏ ‏منتسب كرد. (مجله 15 خرداد، شماره 11، بهار 86). بد نيست بدانيد كه علاوه بر مقدمه‏ ‏فقيه عاليقدر به كتاب خاطرات، مطالب مندرج بارها و بارها مورد مطالعه و دقت‏ ‏نظر ايشان قرار گرفته و با خط خود آن را تأييد كرده اند و در سايت رسمي‏ ‏معظم له هم قرار دارد. اگر دليل آقاي روحاني بر منسوب بودن خاطرات به‏ ‏معظم له اين است كه نوارها و صدا بايد در اختيار مردم قرار گيرد بايد علاوه بر‏ ‏مطالب صحيفه امام (ره ) و خاطرات مربوط ايشان و ديگران ، خاطرات‏ ‏شفاهي كه توسط مركز نشر اسناد انقلاب اسلامي كه توسط همكاران آقاي‏ ‏روحاني اداره مي‎شود، هم داراي اتقان نباشد و نوارها! عينا در اختيار مردم‏ ‏قرار گيرد.
در هر صورت پاسخ گويي به مطالب مطروحه از سوي وي - و‏ ‏ديگراني چون او كه داراي مصونيت آهنين هستند - كاري سهل است اما به‏ ‏نظر مي‎رسد نيازي به صرف وقت و هزينه براي پاسخ گويي به مطالب سست، بي پايه و بي اساس وي و امثال وي نيست ; چنان كه پاسخ مختصر ما به پرسش هاي‏ ‏جنابعالي از باب "مشت نمونه خروار" مبين اين مطلب است .
‏ ‏والسلام عليكم و رحمة الله.
1386/8/4

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 23 May 2008 :  09:37:53 AM
 ‏اگر تاريخ برگردد؟!
‏ ‏
‏ ‏سؤال : با آرزوي طول عمر براي آقا، از جناب ايشان تمنا دارم پاسخ فرمايند‏ ‏كه پس از گذشت نزديك به سي سال از انقلاب ، و رخ دادن همه وقايع در‏ ‏طول اين سالها، اگر دوباره زمان به عقب برگردد، آيا ايشان باز هم حاضرند‏ ‏براي نظام جمهوري اسلام مبارزه نمايند يا خير؟ نظامي كه حتي به ولي‏ ‏نعمتان خود (جناب آقا) رحم نمي كند؟
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏در هر زماني بايد شرايط آن زمان بررسي شود تا انسان بتواند تكليف شرعي‏ ‏و انساني خود را تشخيص دهد و تصميم بگيرد. بنابراين قبل از رسيدن آن‏ ‏زمان هرگونه پيشگويي غير واقعي و به دور از حقيقت و واقعيت خواهد بود.‏ ‏و مبارزات اينجانب براي انقلاب و برپايي نظام جمهوري اسلامي براي خدا‏ ‏بود نه براي اين كه به مقامي برسم . و اما حساب مرتكبان مظالم با دادگاه‏ ‏عدل الهي است كه شكي در آن نمي باشد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 18 Mar 2008 :  3:46:00 PM
‏علت سخنراني در سيزده رجب
‏ ‏
‏ ‏سؤال : اين جانب از مقلدين و محبين حضرت عالي هستم و در گفتگوهاي‏ ‏دوستانه و مباحث گروهي بيشتر سعي خويش را در جهت رفع تهمت هاي‏ ‏مطرح شده پيرامون جناب عالي مي‎نمايم . مسائلي همچون جريان سيد‏ ‏مهدي هاشمي ، موضوع ارتباط با منافقين و. . . همه و همه تا حدودي براي‏ ‏اين حقير حل و فصل شده اند، ولي موضوعي كه چند روز پيش يكي از‏ ‏دوستان طلبه مطرح نمود، فكرم را به خود مشغول داشته و پاسخ درخوري‏ ‏براي آن نمي يابم ، دوستم مي‎پرسيد كه : چرا آقاي منتظري همچنان كه‏ ‏حضرت علي (ع ) جهت حفظ وحدت جامعه اسلامي سكوت اختيار كردند،‏ ‏سكوت نكردند و با ايراد سخنراني در سيزدهم رجب و. . . وحدت جامعه را‏ ‏مخدوش نمودند؟ و اصلا چه لزومي داشت كه آن مباحث معلوم الحال در‏ ‏مجمع عمومي مطرح شود؟
‏ ‏خواهشمند است بيانات راهگشاي خويش را در اين زمينه تبيين فرماييد.
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏اين جانب در سخنراني سيزدهم رجب ، جز چند انتقاد محترمانه و منطقي‏ ‏نسبت به بعضي امور مهمه - كه به نظرم بي تفاوتي و سكوت جايز نبود - چيز‏ ‏ديگري مطرح نكردم و به نظر خودم صحبت من هيچ گاه منشأ تفرقه و‏ ‏مخدوش نمودن وحدت كلمه نبود. من در حقيقت از مرجعيت و حقوق‏ ‏افراد و اقشار گوناگون دفاع كردم . حضرت امير (ع ) نيز در دوران خانه نشيني‏ ‏هر كجا انحراف و خطايي از حاكمان مي‎ديدند به نحوي به آنان تذكر‏ ‏مي‎دادند و مورد استقبال قرار مي‎گرفتند.
‏ ‏به نظر شما آيا به واسطه اظهار نظر و چند انتقاد توسط من ، سزاوار بود آن‏ ‏همه توهين و هتاكي و تضييع حقوق و حمله به دفتر و بيت من و تهديد‏ ‏اعضاي خانواده من و توهين به حسينيه واقع در جنب دفتر و سپس بيش از‏ ‏پنج سال حبس خانگي غير شرعي و غير قانوني اين جانب به نام اسلام و‏ ‏مردم انجام دهند؟! آيا اين كارها موجب وحدت كلمه بود؟ قضاوت با‏ ‏شما.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 24 Feb 2008 :  3:40:11 PM

‏نامه ‏1368/1/6‏
‏ ‏
‏ ‏سؤال : در كتاب خاطرات ذكر شده است نامه 6 فروردين 68 در صحيفه نور‏ ‏نيامده است، در حالي كه اين نامه در جلد 21 صفحه 330 چاپ سال 79 آورده‏ ‏شده است .
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏هنگامي كه من خاطرات خود را بازگو و تنظيم مي‎كردم صحيفه نور در دست‏ ‏بود و صحيفه امام - كه در جلد 21 آن نامه مذكور آورده شده است - هنوز‏ ‏منتشر نشده بود و من از آن اطلاعي نداشتم . به علاوه در زماني كه مرحوم‏ ‏امام حيات داشتند از طرف بيت ايشان توسط يكي از دوستان به من پيغام‏ ‏داده شد كه نسخه اصلي نامه 6 فروردين به دستور امام محو شده است ، لذا‏ ‏من فكر نمي كردم نامه اي كه امام دستور محو آن را داده اند بعد از فوت ايشان‏ ‏چاپ و منتشر شود. هر چند با تأسف بايد گفت : انتشار اين نامه بيش از اين‏ ‏كه به ضرر من باشد به ضرر شخصيت مرحوم امام خواهد بود، زيرا در اين‏ ‏نامه مطالب خلاف واقع زيادي ديده مي‎شود كه هرگز با شخصيت معنوي‏ ‏امام سازگار نمي باشد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 09 Feb 2008 :  6:45:03 PM

‏انتقاداتي نسبت به موضع معظم له در برابر مظالم حاكميت و تضييع حقوق مردم
‏ ‏
‏ ‏سؤال : شما در خاطرات خود نوشته ايد كه نامه اول عزل شما مربوط به آقاي‏ ‏خميني نيست ، به اين دليل كه ايشان گفته اند: من با بازرگان و بني صدر موافق نبودم ‏و غيره . آيا به نظر شما همين بهترين دليل نيست بر اين كه نامه مربوط به خود‏ ‏ايشان است ؟ ايشان آن وقت كه به بازرگان احتياج داشتند ، گفتند دولت‏ ‏بازرگان دولت امام زمان (عج ) است ; بعد وقتي به قول معروف كارشان راه‏ ‏افتاد، بازرگان شد ليبرال. و شما برايش تكبير فرستاديد. با شخص شما هم‏ ‏همين كار را كردند ... اين گونه كه در خاطرات خودتان نوشته ايد همه تماسها و برنامه ها‏ ‏را شما رتق و فتق مي‎كرديد. يكدفعه بعد از ده سال ‏ ‏شما كه تا آن وقت نتيجه عمرش بوديد شديد ليبرال، و اين دفعه بقيه تكبير‏ ‏گفتند. در نماز جمعه‏ ‏كه خود شما امامش بوديد شعار "مرگ بر ضد ولايت فقيه " داده مي‎شد و بعد‏ ‏مي‎ريختند توي خيابان . نتيجه اينكه تا وقتي شما سكوت كرديد و تأييد‏ ‏كرديد نتيجه عمر ايشان حساب مي‎شديد; بعد كه يك اعتراضي آن هم‏ ‏پشت درهاي بسته كرديد، خيال شما را هم راحت كرد. در خاتمه بايد بگويم‏ ‏كه در همه آن سالهايي كه شما قدرتي داشتيد چه بسيار حقها كه پايمال شد و‏ ‏چه بسيار سر و دستها كه به خاطر ضديت با ولايت فقيه شكسته شد و‏ ‏صدها هزار نفر دور دنيا آواره شدند.
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏صرف نظر از اين كه مرحوم آيت الله خميني از اول با رياست جمهوري‏ ‏آقاي بني صدر و نخست وزيري مرحوم مهندس بازرگان موافق بودند يا‏ ‏نبودند، يادآور مي‎شوم :
‏ ‏اولا اينجانب با برخوردهائي كه با مرحوم مهندس بازرگان و دوستان‏ ‏ايشان كردند سخت مخالف بودم و در زمان قائم مقامي كرارا انتقاداتم را به‏ ‏مسئولين مربوطه و حتي شخص آيت الله خميني متذكر مي‎شدم ، تا آنجا كه‏ ‏در محافل خاصي اينجانب را طرفدار ليبرالها معرفي مي‎كردند و حتي براي‏ ‏مرحوم امام خميني ذهنيتي درست كرده بودند كه من درصدد مي‎باشم بعد‏ ‏از فوت ايشان مصادر امور را به دست ليبرالها و مجاهدين خلق بسپارم .‏ ‏بنابراين من هيچگاه سكوت نكردم ، و در هر فرصتي تذكراتي مي‎دادم ، ولي‏ ‏آنان ترتيب اثر ندادند.
‏ ‏و ثانيا من هيچگاه از شعار "مرگ بر ضد ولايت فقيه" حمايت نكردم و كرارا‏ ‏در صحبتها و حتي خطبه هاي نماز جمعه تهران يادآور مي‎شدم كه بايد با‏ ‏منطق و استدلال از يك موضوع سياسي و فقهي حمايت كرد نه با چماق و‏ ‏شعار مرگ بر مخالف .
‏ ‏ثالثا من از حق كشي هائي كه مي‎شد تا حد زيادي مطلع مي‎شدم و از‏ ‏همين جهت لحن صحبتهاي من معمولا لحن انتقاد و اعتراض به كارهاي‏ ‏خلاف داشت . همين مواضع من بود كه براي آقايان تلخ و گران و غير قابل‏ ‏تحمل بود و سرانجام توانستند ذهنيتي برخلاف واقع براي مرحوم امام‏ ‏درست كنند و كردند آنچه را كردند. تعجب من از شماست كه چگونه‏ ‏قضاياي گذشته را درست تجزيه و تحليل نمي كنيد و مرا كه قرباني مواضع‏ ‏انتقادي خود شده ام ساكت و مؤيد كارهاي خلاف آقايان قلمداد مي‎كنيد.

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Nov 2007 :  3:32:38 PM
‏حقوق پيروان فرقه بهاييت

‏ ‏سؤال : ضمن عرض سلام و خسته نباشيد خدمت حضرت آيت الله العظمي منتظري
‏ ‏سؤال بنده در مورد جايگاه حقوقي پيروان فرقه بهاييت و نظر جنابعالي در قبال اين رفتار است . البته بر همه ما واضح‏ ‏است كه بهاييان از ديدگاه فقه اسلامي هيچ گاه مشروعيت ديني نداشته و ندارند. با اين حال سؤال اينجاست كه آيا‏ ‏فارغ از حقوق ديني ذكر شده در قانون براي اقليت هاي رسمي چون يهوديان و زرتشتيان پيروان اين فرقه حق‏ ‏برخورداري از حقوق شهروندي را دارند يا نه ؟ رأفت اسلامي چقدر در مورد اين چنين گروههايي صدق مي‎كند؟
‏ ‏ضمن آرزوي سلامتي و پايداري براي شما در تمام مراحل خدمت به آستان الهي

‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏فرقه بهاييت چون داراي كتاب آسماني همچون يهود، مسيحيان و زرتشتيان نيستند در قانون اساسي جزو اقليت هاي‏ ‏مذهبي شمرده نشده اند، ولي از آن جهت كه اهل اين كشور هستند حق آب و گل دارند و از حقوق شهروندي برخوردار‏ ‏مي‎باشند; همچنين بايد از رأفت اسلامي كه مورد تأكيد قرآن و اولياء دين است بهره مند باشند.
 1387/2/25

admin
مسئول سایت

665 ارسال
ارسال شده در: - 02 Nov 2007 :  3:27:46 PM

انحراف و ضلالت فرقه بهاييت

‏سؤال : با سلام خدمت آيت الله منتظري
‏ ‏در خصوص سؤالي كه خدمت شما درباره بهاييان شده است بايد خدمت شما عرض كنم كه :
‏ ‏اولا: همان طور كه خود شما مستحضر هستيد اين فرقه دين نيست كه بخواهد جزو اقليت ديني در قانون اساسي يا در‏ ‏شرع مقدس محسوب بشوند يا خير; در ضمن اگر دو کتاب (ايقان و اقدس) هم داشته باشند به يقين از جانب خدا بر پيامبر‏ ‏فرستاده نشده است و دروغ است ، مثل ادعاي امام زمان بودن و....
‏ ‏دوما: همان گونه كه خود شما مطلع هستيد اين دين ريشه در استعمار پير يعني انگليس دارد; يعني اين فرقه ، فرقه‏ ‏انگليسي محسوب مي‎شوند. و از همان اول بنياد اين فرقه بر دروغ و تفرقه بين مسلمانان است و به يقين من و شما از‏ ‏مبالغي كه براي اين دين از طرف انگلستان خرج مي‎شود مطلع نيستيم .
‏ ‏بنده دورادور از فعاليت اين فرقه و به انحراف كشيدن جوانان در اين فرقه مطلع مي‎باشم و به چشم با فعاليت اين فرقه‏ ‏آشنا مي‎باشم و مي‎بينم كه چطور اينها جوانان را با فساد و مجالس پارتي و... به سمت خود و به طرف دين به اصطلاح‏ ‏بهايي مي‎كشانند. ايشان با مظلوم گرايي كه در جامعه به راه انداخته اند در پي ضربه زدن به دين اسلام و قرآن‏ ‏مي‎باشند....
‏ ‏با تشكر از شما
‏ ‏
‏ ‏جواب :
‏ ‏بسمه تعالي
‏ ‏با سلام و تحيت
‏ ‏آنچه شما در رابطه با فرقه ضاله بهاييت نوشته ايد صحيح است و جاي ترديد نيست ، و بايد مواظب باشيم جوانهاي ما‏ ‏گرفتار آنان نشده و منحرف نشوند; و آنچه من در رابطه با آنها نوشته ام منافات با ضاله و منحرف بودن آنان ندارد.‏ ‏مقصود اين بود كه برخوردهاي تند با آنان نتيجه معكوس دارد.
‏ ‏‏1387/3/11‏

انتقال سریع به 

تبديل به صفحه منزلگاه

اضافه كردن به ليست سايت هاي مورد علاقه

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر آیت الله العظمی منتظری می باشد