|
فرستنده
|
|
|
|
admin
|
ارسال شده در - 02 Oct 2007 : 4:08:25 PM
دوستي پسر با دختر نامحرم
سؤال : براي يك پسر، دوستي با يك دختر، در صورتي كه نيت خير و هدف كمك به وي باشد و از چارچوبه اخلاقي نيز خارج نشود اشكال دارد؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
مجرد گفت و شنيد و صحبت كردن اشكال ندارد، ولي خلوت كردن با نامحرم گناه است و زمينه آلوده شدن به گناهان بزرگ خواهد بود.
والسلام عليكم و رحمة الله .
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 18 May 2008 : 8:12:30 PM
شركت در مجالس مختلط
سؤال : با سلام خدمت مرجع عاليقدر
بنده ميدانم شركت در مجالس عروسي و عقد كه به صورت مختلط برگزار ميشود و در آن موسيقي و رقص هست حرام است . ولي همسرم چنين اعتقادي ندارد. آيا من مجازم كه جبرا مانع از حضور او در اين نوع مراسم شوم ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
شركت در مجالس مذكوره اشكال دارد، و شما در حد مقدور دوستانه همسرتان را ارشاد نمائيد; ولي نبايد به حدي باشد كه موجب اختلاف خانوادگي و عوارض سوء آن باشد.
ان شاء الله موفق باشيد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 05 Apr 2008 : 5:41:20 PM
معاشرت با بي نماز
سؤال : معمولا در خوابگاههاي دانشجويي افرادي پيدا ميشوند كه نسبت به نماز بي اعتنا ميباشند و نماز نمي خوانند. حال سؤال اين است كه آيا اين افراد از لحاظ طهارت پاك ميباشند يا خير، و با توجه به اين كه معمولا معاشرت با يك انسان خاص در هر دو طرف ، اثراتي از طرف مقابل به جا ميگذارد به نظر شما آيا معاشرت با اين افراد به صلاح است يا نه ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
افراد بي نماز اگر از نجاسات مذكور در رساله اجتناب ميكنند محكوم به طهارت ميباشند و معاشرت با آنان به نحوي كه بتدريج موجب هدايت آنان شود نيز چه بسا لازم ميباشد، ولي اگر موجب تقويت روحيه بي ديني باشد محل اشكال است .
ان شاء الله موفق باشيد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 24 Feb 2008 : 3:35:29 PM
رابطه برادر و خواهري بين دو نامحرم ؟
سؤال : آيا دست دادن با زن نامحرم در صورتي كه بين طرفين رابطه برادر - خواهري وجود دارد ايراد دارد، يعني يكديگر را به چشم خواهر و برادر ميدانند. مثل پسر خاله و دختر خاله ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
در دين اسلام رابطه محرميتي به نام برادر و خواهري بين دو فرد نامحرم وجود ندارد. آنچه هست رابطه نسبي مانند برادر و خواهر و يا سببي توسط ازدواج دائم و يا موقت است . و پسر خاله و دختر خاله به يكديگر محرم نيستند و حكم نامحرم دارند.
ان شاء الله موفق باشيد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Nov 2007 : 3:19:06 PM
شركت در مجالس رقص و موزيك
سؤال : من در كانادا زندگي ميكنم ، ميهماني هاي اينجا همراه با موزيك و رقص است . همسرم به اين مجالس ميرود، نمي دانم چه كار كنم . دوست ندارم بروم اما درست هم نيست شوهرم تنها برود، چه كار بايد بكنم ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
مجالس مذكور در سؤال معمولا جزو مجالس لهو و لعب و فسق شمرده ميشود و شركت در آنها اگر مستلزم انجام گناه و يا وقوع در فسادباشد جايز نيست . و شوهرتان را در حد مقدور و به نحوي كه موجب تنازع و كشمكش بين شما نشود با منطق و استدلال ارشاد و نهي از منكر كنيد و اگر مؤثر واقع نشد شما بيش از اين تكليفي نداريد.
ان شاء الله موفق باشيد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 9:16:26 PM
مشكلات ازدواج - احساس تنهايي
سؤال : من جواني بيست و پنج ساله هستم كه احساس عميقي از غم وجودم را فرا گرفته نمي توانم خودم را با وضع موجود تطابق دهم من داراي خانواده متوسطي هستم منتها از خود انتظارات زيادي دارم به فرض مثال دوست دارم در كلاسهاي مختلف كه قيمت هاي بالغ بر پنج ميليون دارد بروم و يا ماشين بخرم خيلي زود آدم ناصبوري شدم از زندگيم خسته شدم و نااميد و با اين حال كه كتاب هاي خوب روانشناسي خواندم تغييري نكردم به نظر شما مرجع گرامي مرا راهنمايي كنيد بگوييد چگونه با مشكلات زندگي برخورد كنم تا مرا خرد نكند و با كوچك ترين مشكل خودم را نبازم . مدتي است هر چه دوست دارم ميخرم ولي مرا اقناع نمي كند و باز چيز ديگري ميخواهم و بر افسردگي افزون ميكند. حتي گاهي با خويش ميگويم چرا خداوند خودكشي را براي رهايي از مشكلات امري مباح نداسته . براي ازدواج نيز دوست داشتم با دختري ازدواج كنم كه دختر استاد دانشگاه باشد، از خانواده كاسب كار و روحاني و نظامي نباشد و خدا باور باشد ولي با اين شرايط دختري نيافتم در اين مورد مرا راهنمايي كنيد چه كنم . خدا باوري را در فرد مورد نظر چگونه بيابم ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
1 - درست است كه انسان بايد هدفهاي بزرگ و عالي داشته باشد، اما در عين حال بايد به واقعيت ها و توانائي ها خودش نيز توجه كند و گرنه به هيچ هدفي نخواهد رسيد.
2 - شما خودتان را با اقران و امثال خودتان مقايسه نماييد ببينيد آيا وضع شما از آنان بدتر است ؟ از طرف ديگر شما از نعمت هايي كه خداوند به شما مجانا داده است و بسياري ديگر از هم نوعان شما نداده است غفلت نكنيد.
3 - مشكلات زندگي را - كه هر كس به شكلي گرفتار آن ها است - بايد با صبر و حوصله و تدبير و فكر و مشورت با اهل نظر و خير خواه حل و آسان نمود.
خداوند عقل را به انسان ها داده است تا بتوانند در پرتو نور آن راههاي بهتر زندگي را در دنيا و آخرت پيدا كنند.
4 - در انتخاب همسر نيز خيلي سخت گير نباشيد. تجربه نشان داده است كه افراد سخت گير كه خواهان شرايط زيادي براي همسر ميباشند، معمولا به خواسته ي خودشان نمي رسند.
5 - اگر اخلاق و اعمال فرد مورد نظر مطابق دين است ، معلوم ميشود او خداباور است .
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 9:14:47 PM
ملاك اختلاط زن و مرد نامحرم
سؤال : چند روز قبل استفتايي از حضور جناب عالي در مورد جلساتي كه با حضور آقايان و خانم ها برگزار ميشود انجام داده بودم كه شما يكي از شرايط حليت برگزاري اين جلسات را پرهيز از اختلاط دانسته بوديد. آيا منظور شما از اختلاط صرف حضور آنها در يك زمان و در يك مكان است ؟ به عبارت ديگر آيا نفس اينكه در يك جلسه هم آقايان و هم خانم هاي جوان و مجرد حضور داشته باشند حرام است ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
مقصود اين است كه مردها جدا و زنها جدا باشند نه اين كه به نحوي در كنار و نزديك هم باشند كه به آساني زمينه گناه فراهم باشد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 9:13:57 PM
تلفن محرمانه شوهر به همسرش
سؤال : آيا جايز است كه مرد در رابطه با مسايل زناشويي و ابراز علاقه هاي عاطفي و جنسي با همسر از پشت تلفن صحبت بكند؟ اين در شرايطي است كه مرد از همسرش به دور است .
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
اشكال شرعي ندارد، ولي ممكن است افرادي تلفن شما را گوش دهند و سوءظن ايجاد شود و يا براي شما پرونده سازي نمايند.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 9:13:01 PM
رابطه دوستي با نامحرم
سؤال : سؤال شرعي براي ما به وجود آمده كه با كسب اجازه از حضرت عالي آن را مطرح ميكنم :
بنده فردي معتقد و در حد توان رعايت كننده احكام دين مبين اسلام هستم . مدتي است كه در دانشگاه محبت دختر خانمي به دل بنده افتاده است . از آنجايي كه در حال حاضر قصد و نيتي براي ازدواج ندارم ميخواستم بدانم ميتوانم با رعايت حريم با ايشان رابطه دوستي برقرار كنم .
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
اگر مستلزم فساد يا گناه يا در معرض گناه باشد جايز نيست .
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 9:12:08 PM
تشكيل جلسات زنان و مردان نامحرم
سؤال : خواهشمندم فتواي خود را در مورد برگزاري جلسات سياسي و فرهنگي كه تحت عناوين احزاب سياسي و يا تشكل هاي غير دولتي با حضور آقايان و خانم هاي عمدتا جوان و مجرد برگزار ميشود اعلام نماييد در صورتي كه نفس برگزاري اين جلسات فاقد حرمت شرعي است لطف كنيد شرايطي را كه موئمنين براي اجتناب از گناه بايد در نظر داشته باشند (بحث نگاه و نحوه سخن گفتن و غيره ) را ذكر نماييد.
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
تشكيل جلسات مذكور در سؤال اگر به نحو مختلط نباشد و حجاب خانم ها و موازين شرعي رعايت شود اشكال ندارد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 9:11:16 PM
مباهات و فخر فروشي
سؤال : بنده ليسانس حقوق هستم ، خواهشمندم به سؤالات زير پاسخ دهيد:
1 - مباهات و فخر (نه فخر فروشي ) يك حق و منفعت مشروع است ؟
2 - مباهات به علم ، زيبايي ، ثروت و دارايي ، ورزشكاري از ديدگاه اسلام ناپسند است ؟
3- زني كه زيبايي خود را ابزار تبليغات تجاري قرار ميدهد، بدين وسيله براي تمام زنان وهن ايجاد كرده يا صرفا براي خودش ؟
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
1 - بيان و اظهار فضايل و كمالات اگر به قصد فخرفروشي و ناشي از تكبر نباشد بلكه به دواعي و انگيزه هاي عقلائي صورت بگيرد شرعا و اخلاقا و عرفا مذموم نيست .
2 - مباهات به آنچه آدمي كمال خودش توهم ميكند و بسياري از اوقات ذاتا كمال او نيست نوعي تكبر و ناشي از جهالت او است . ثروت و دارائي اساسا كمال خود انسان نيست تا به آن افتخار نمايد و همين طور است جمال و زيبائي ظاهري و نيز قدرت بدني . مطابق تعليمات ديني ، آدمي بايد همه اينها را نعمتها و امانات الهي بداند و خود رانبايد به خاطر آنها بر ديگران برتر بداند البته اظهار و ابراز آنها براي اطلاع رساني و به انگيزه هاي عقلائي ، مانعي ندارد.
3 - موارد مختلف است . بستگي به ميزان رعايت موازين و نيز تلقي عرفي دارد، گاه در حدي است كه اساسا وهن جنس زن محسوب ميشود و گاه موجب وهن خودش ميشود. البته شركت زن در امور تبليغاتي چنانچه همراه با رعايت موازين شرعي و اخلاقي و نيز شئون انساني باشد وهن نيست و مانعي ندارد.
|
admin
مسئول سایت
665
ارسال
|
|
ارسال شده در: - 02 Oct 2007 : 9:07:39 PM
زن و مرد نامحرم
سؤال : 1- من در تاكسي بودم كه متأسفانه يكي از خانمها پاهايش را به من نزديك ميكند و من نيز نهايت سعي را كرده كه پايم از او دور باشد ولي احساس ميكنم كه مقداري بر من اصابت كرده ؟ برخي اوقات در تاكسي به شكل غير ارادي مثلا برخوردي با خانمها مثلا پالتو يا مانتو با من داشته آيا من مرتكب گناه شده ام ؟
2- در اداره من كه كارمندم آيا وقتي كه اصلا كار ندارم خود را مشغول به مطالعه يا قرآن خواندن نمايم از لحاظ شرعي حقوقم مشكل دار ميشود؟
(در اين موقع اصلا مراجع ندارم ، و كاري بر عهده ندارم و بيكارم حقيقتا و تا كار ميآيد مطالعه يا كار ديگر را قطع ميكنم .)
جواب :
بسمه تعالي
با سلام و تحيت
1 - در فرض سؤال مرتكب گناه نشده ايد.
2 - در مفروض سؤال اشكالي ندارد، مگر اين كه مقرر شده باشد در هنگام بيكاري كار خاص ديگري را انجام دهيد.
|